Sjanseløs mot Kalla

Emilie Kristoffersen & co ble satt på plass.

ENUMMER ÅTTE: Emilie Kristoffersen gikk et godt skirenn, men hadde ingen mulighet til å hamle opp med Charlotte Kalla.  Foto: Magne Ek

sport

Det svenske OL-håpet Charlotte Kalla deltar i Skandinavisk cup i Piteå denne helga. Alta-jenta Emilie Kristoffersen er også på plass, og hun gjorde sitt ytterste for å utfordre verdensstjernen på lørdagens 10 kilometer fristil. Det var imidlertid ikke nok.

Kalla vant nemlig rennet med solid margin. Den eneste som var noenlunde i nærheten var Kari Øyre Slind, som ble klokket i mål 28,9 sekunder etter svensken. Ebba Andersen på tredjeplass var 55,2 sekunder bak Kalla.

Emilie Kristoffersen gikk inn til en solid åttendeplass. Hun var ett minutt og 27 sekunder bak vinneren. Kristoffersen hadde bare drøyt 12 sekunder opp til finske Susanna Saapunki på fjerdeplass.

Alta-jenta var for øvrig tredje beste norske kvinne i dette rennet, og den beste fra Nord-Norge. Lovise Heimdal fra Bardu ble nummer 17 og Silje Theodorsen fra Tromsø nummer 31.

I herreklassen slo de norske løperne fullstendig knockout på konkurrentene. De åtte beste på 15 kilometer fristil var fra Norge. Eirik Sverdrup Augdal vant foran Simen Andreas Sveen og vadsøværingen Daniel Stock.

Augdal vant på tiden 35.11,7. Det var 2,4 sekunder raskere enn Sveen på annenplass. Stock var 14,6 sekunder bak vinnertiden. På plassene bak fulgte Mathias Rundgreen, Gaute Kvaale, Johan Hoel, Martin Nyenget og Ole Jørgen Bruvoll i tur og orden.

Først på niendeplass fant man beste løper som ikke var norsk, finske Anssi Pentsinen. Han var 47,8 sekunder bak Augdal.

Norge hadde faktisk 13 løpere blant de 15 beste.