Banket norgeseliten

Hermann Fiksen er landets raskeste 17-åring på ski.

BEST I LANDET: Hermann Fiksen satte norgeseliten på plass og vant lørdagens sprintrenn på Beitostølen.  Foto: Frode Wilhelmsen

sport

Sesongens første norgescuprenn for juniorer arrangeres på Beitostølen denne første helga i det nye året, og for en start det ble for BUL-løper Hermann Fiksen. Han utmerket seg ikke i særlig grad på fredagens distanserenn, men lørdagens sprintrenn ble en eneste lang opptur.

Han var godt over to sekunder raskere enn nestemann på lista i klasse menn 17 år på prologen.

Deretter tok han seg gjennom kvartfinale og semifinale på en overbevisende måte. Og i finalen var den unge og talentfulle altaværingen ustoppelig. Fiksen spurtet fra Edvin Ingebrigtsen og Torjus Refsnes og var et drøyt sekund foran duoen i mål.

Dermed kan skiløperen fra Bossekop UL titulere seg som landets raskeste skiløper i 17-årsklassen.

MÅTTE TIL PERS: Arrangøren var kjapt frempå for å intervjue Hermann Fiksen etter sprintseieren.  Foto: Frode Wilhelmsen

Også Tverrelvdalen-løper Jørgen Strøm gjorde det skarpt i klasse menn 18 år. Han leverte en strålende prolog, der han gikk inn til en sterk sjetteplass. Dessverre gikk det litt for fort for Strøm i hans kvartfinaleheat. Her var det veldig jevnt, og bare 49 hundredeler skilte de tre beste. Strøm var ett sekund og 46 hundredeler bak vinner Anders Aas-Jakobsen og måtte ta til takke med femteplass i heatet.

STERK PROLOG: Jørgen Strøm (t.h.), her fotografert sammen med soneleder Thomas Darell i Finnmark skikrets, ble nummer seks på prologen.  Foto: Frode Wilhelmsen

Han endte til slutt med en meget godkjent 21. plass. Hele 165 løpere stilte til start i denne klassen.

Les mer om Hermann Fiksens fantastiske prestasjon i mandagens papir- og E-avis.