Fikk hoppe finale

Anna Odine Strøm er i ferd med å etablere seg i verdenstoppen.

HOPPER BRA: Anna Odine Strøm har fått et løft i hoppbakken i vinter.  Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

sport

Denne helga var det klart for verdenscup for kvinner i Hinterzarten, der det lørdag ble arrangert en historisk lagkonkurranse for kvinner. Det har ikke kvinnehopperne vært med på før i verdenscupsammenheng. Japan tok en suveren seier, mens Norge ble nummer sju.

Norge med Anna Odine Strøm (80 og 87 meter), Thea Sofie Kleven (78,5-87,5), Silje Opseth (89–93) og Maren Lundby (109–102) tok sjuendeplassen med totalt 798,3 poeng.

Yuki Ito, Kaori Iwabuchi, Yuka Seto og Sara Takanashi på det japanske laget var i en klasse for seg. De vant med 956 poeng.

Norge var på niendeplass etter tre hoppere, men ankerkvinnen Lundby landet på 109 meter. Med 394,1 poeng lå Norge på sjuendeplassen etter første omgang. Etter to omganger klarte ikke de norske jentene å avansere.

Søndag var det individuell konkurranse, og den ble vunnet av norske Maren Lundby. Hun tok sin sjette verdenscupseier i karrieren, mens verdenscuplederen Katharina Althaus ble nummer to.

Silje Opseth hadde 88 meter i sitt første svev, men slo av fire meter i finalen. Anna Odine Strøm hoppet også 88 meter og kvalifiserte seg for finaleomgangen, men hun landet fem meter kortere i sitt annet forsøk. De to endte på 26.- og 27.-plass.

Neste verdenscuprenn for kvinnene er i rumenske Rasnov 6. og 7. januar.