Blir med til Toblach

Finn Hågen Krogh vurderte å reise hjem, men følger likevel landslagets plan.

LANGT FRA TOPPFORM: Finn Hågen Krogh har ikke funnet formen i starten av sesongen.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix (arkiv)

sport

Etter nok en konkurranse svakere enn ønsket sa Finn Hågen Krogh til VG i går at han vurderte å droppe verdenscuprennene i Toblach og i stedet reise hjem. Men før en avgjørelse ble tatt skulle han sankke nærmere med trenerteamet.

Mandag formiddag ble laget offentliggjort og på lista over de 14 utøverne som reiser til Toblach står navnet til tverrelvdalingen. Det betyr at han ikke vil prioritere trening i hjemlig miljø framfor å møte verdenseliten i Italia.

Lørdag står 15 kilometer fristil på programmet i Toblach og søndag venter klassisk jaktstart.

– Lørdagens 10/15 km er en meget relevant distanse med hensyn til OL, og vil gi oss en ytterligere pekepinn på hvem som kan gå den samme distansen i PyeongChang, sier landslagssjef Vidar Løfshus til skiforbundets nettside.

Disse to konkurransene er de siste før Tour de ski starter med fristilssprint og 15-kilometer klassisk i sveitsiske Lenzerheide nyttårshelga.

– Finner jeg ikke formen i løpet av de to neste helgene er jeg ikke kvalifisert for Tour de ski, sa Krogh til Altaposten før helgas konkurranser.

Krogh falt i prologen på lørdagens sprint og tok seg ikke til finalen, men sa selv at han hadde bra fart og at fallet ødela. På 15-kilometer fristil fikk han ikke opp farta skikkelig og endte på en 27.plass - over halvannet minutt bak franske Maurice Manificat som vant rennet.

Disse er tatt ut:

Menn:
Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Sjur Røthe, Voss IL
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Kvinner:
Marit Bjørgen, Rognes IL
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Thea Krokan Murud, Søre Ål IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Ragnhild Haga, Åsen IL
Kathrine Harsem, IL Varden Meråker
Heid Weng, IL Bul