Sjakklubben tapte den historiske kampen

Første eliteseriekamp endte med tap.

HISTORISK UNGT Ingen klubber har noen gang stilt et så ungt lag i eliteserien som det Alta sjakklubb gjør i debutsesongen.   Foto: Alta sjakklubb

sport

Alta sjakklubb spiller for første gang i seriespill med de beste klubbene i landet og den første kampen i eliteserien endte med tap 1,5-4,5 mot Nordstrand.

– Men kampen var jevn. Både André Z. Nielsen og Ingrid Greibrokk spilte veldig bra. André greide remis, mens Ingrid tapte på tid i trekk 40, sekunder før hun fikk en halvtime ekstra på klokken, melder lagleder og spiller Odd Erling Mikalsen.

På Alta spilte landslagsspiller Benjamin Arvola på bord 1. Han er opprinnelig fra Kirkenes og rangert som Nord-Norges beste spiller. Han tapte mot den svenske stormester Erik Blomqvist.

– På bord 2 hadde vi en ung russisk gutt fra Murmansk, 17 år gamle Matvey Galchenko. Han greide remis mot norsk mester fra 2016, stormester Johan Salomon. Partiet varte i 6.5 timer, desidert lengst. Matvey har vært i Alta mange ganger og hans deltakelse er et resultat av et langvarig og godt barentssamarbeid på sjakkfronten, melder Mikalsen.

Erlend Mikalsen tapte på bord 3 mot stormester Rune Djurhuus, mens Peter Flermoen spilte remis på bord 4. Dermed endte matchen med seier 4.5 mot 1.5 i favør Nordstrand.

– Vår startoppstilling hadde en snittalder på 19,5 år noe som er desidert yngst og det nestyngste laget som har spilt i eliteseriens historie. De fleste andre lag består av spillere mellom 30 og 50 år.

I dag (lørdag) er Black Knights fra Oslo motstander.

– På papiret en litt enklere motstander, melder Mikalsen.

Alta stiller samme lag som fredag bortsett fra at Harald Mikalsen som kommer inn på bord 6 for Ingrid Greibrokk.