Traff godt i kvaliken

Anna Odine Strøm er kvalifisert for verdenscupåpningen.

SUPERTRIO: Silje Opseth (t.v.), Maren Lundby og Anna Odine Strøm er er klare for fredagens hopprenn på Lillehammer.  Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

sport

Alta-jenta er en av tre norske hoppere som er kvalifisert for fredagens åpningsrenn i verdenscupen på Lillehammer. Også Maren Lundby og Silje Opseth lyktes i torsdagens kvalifiseringsrenn, mens Thea Sofie Kleven etter ute etter et svakt hopp på 60,5 meter. Anna Odine Strøm landet på 80 meter. Det holdt til 33. plass.

– Det er fryktelig morsomt å kvalifisere seg. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på at det blir et historisk renn, men det er artig å kunne se tilbake å vite at man har vært en del av det. Jeg merket at det var mer press. Folk var nervøse og turte knapt å se på hverandre. Finaleomganger er en drøm for meg, sier Strøm til NTB foran helgens trippel på Lillehammer.

Maren Lundby er en av Norges fremste medaljekandidater under vinterlekene i Pyeongchang. Hun var torsdag 2,6 poeng bedre enn den ofte så suverene Sara Takanashi. Med 93,5 meter var Bøverbru-jenta lengst av alle. I fjor fikk Lundby en tung start på verdenscupsesongen med 22.- og 6. plass i OL-bakken.

– En overraskende god start. Jeg er pessimist. Jeg ville ha litt lavere forventninger enn i fjor. Jeg prøvde å ha tankegangen om at lykkes jeg ikke her, kommer det flere renn senere i vinter, sier Lundby etter torsdagens kvalifiseringsseier.

Silje Opseth hoppet 87 meter. Hun pådro seg hjernerystelse rett før trippelen, men etter noen rolige dager på sofaen har Hønefoss-jenta kviknet til.

– Hodet er tilbake på normalen. Jeg var redd for at trippelen skulle ryke med hjernerystelse og et kne som ikke fungerte helt, sier Opseth.

Hun falt under trening i forrige uke, men var svært lettet etter en oppløftende 19.-plass i kvalifiseringen.

– Jeg var mest spent på hvordan jeg ville takle landingen. Jeg krysset skia foran meg og smelte hodet i bakken for en uke siden og ble både gul og blå. Jeg har fått mental hjelp fra Olympiatoppen. Det fungerte tydeligvis. Jeg fikk noen gode tips og innspill, sier Holeværingen-hopperen.