Gleder seg over byens mange talenter

Alta-treneren gleder seg heller over byens talenter enn å fortvile etter tapet mot BULs andrelag.

BANENS BESTE Sunniva Hove (17) var banens beste og bidro med både skudd bakfra og frispill av lagvenninner.  Foto: Magne Ek

sport

BUL 2 slo i går Alta-damene med 24-17 noe trener Vebjørn Slettli sier seg godt fornøyd med. Men heller ikke Alta-trener Ken Ingebrigtsen fortviler.

– Vi gjorde det brukbart bakover, men som tidligere sliter vi med å score nok mål. Når det er sagt så møtte vi et lag med mange gode ungjenter og det gleder et håndballhjerte å se utviklingen de unge damespillerne i byen har hatt, sier Ingebrigtsen og legger til:

– I fjor hadde både vi og BUL lag i Bring-serien og det er ingen tvil om at det har gitt resultater. Jeg har vært dametrener i fem år og for første gang fått opp spillere med erfaring fra allnorsk seriespill. Mange har lyst å bli gode og det skal bli artig å følge damehåndballen de neste årene.

Banker på A-lagsdøra

Flere av BULs ungjenter som var på parketten i går har også preget A-laget. Slettli tror flere får sjansen.

–  Mange viste seg fram i denne kampen og det er så enkelt at de som presterer på andrelaget vil få sjansen på A-laget. Vi har 25 jenter på trening og det er virkelig kamp om plassene. Alt var ikke bra i denne kampen, men jeg er veldig godt fornøyd med at det er mange som er uredde og tør å prøve seg, sier han.

Ingebrigtsen mener flere av hans jenter ikke helt forstår hvor gode de er.

– De er misfornøyde etter et tap og har vanskeligheter med å se de gode tingene. Forsvarsmessig er det mye bra og flere av de yngste skal ha æren for det. I tillegg var det artig å se målvakt Seline Opgård Andersen (16) få sitt lille gjennombrudd på A-laget, sier han før han skryter av BULs Sunniva Hove (17).

– Hun har virkelig utviklet seg og er blitt mye bedre bare siden vi møtte BUL i treningskamp tidlig i høst.