Ble årets trener

Aasmund Bjørkan ble hyllet for opprykket.

GOD SESONG: Aasmund Bjørkan ledet Bodø/Glimt til seriegull og opprykk denne sesongen.  Foto: Pernille Nielsen, NTB Scanpix

sport

Den tidligere Alta IF-treneren var som en av fire kandidater nominert til årets trener i OBOS-ligaen. Bjørkan har hatt stor suksess med Bodø/Glimt etter nedrykket i 2016, og tok laget rett opp i Eliteserien igjen denne sesongen.

På mandagens tv-sendte fotballgalla ble han tildelt prisen som årets trener i 1. divisjon, og fikk utmerkelsen sammen med Kåre Ingebrigtsen, som vant tilsvarende pris i Eliteserien.

Ble årets spiller

Rosenborgs forsvarskjempe Tore Reginiussen fikk prisen som årets spiller under gallaen Fotballfesten 2017 mandag kveld. – Dette er en utrolig stor ære. Jeg er veldig takknemlig og stolt, sa Reginussen i sin takketale.

Til tross for dobbelttriumfene i 2015 og 2016 måtte «Brutter'n» se seg forbigått av henholdsvis Bob Bradley (Stabæk) og Lars Arne Nilsen (Brann) når årets trener-prisene skulle deles ut.

FINT SELSKAP: Aasmund Bjørkan og Tore Reginiussen vant hver sin pris på fotballgallaen.  Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix

I år stakk derimot Ingebrigtsen av med seieren. De øvrige nominerte var Christian Michelsen (Kristiansund), Lars Bohinen (Sandefjord), Geir Bakke (Sarpsborg) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset).

– Jeg er fantastisk stolt over dette. Det er en pris som står høyt. Det er definitivt flere som deler denne prisen sammen med meg, sa Ingebrigtsen og ramset opp hele RBKs trenerteam.

Aasmund Bjørkan går for øvrig over i rollen som sportssjef i Bodlø/Glimt neste år. Treneransvaret overlater han til sin assistent Kjetil Knutsen.

Det var Norges landslagssjef Lars Lagerbäck som kunngjorde vinnerne av årets trenerpriser under fotballgallaen på Ullevaal stadion.

Følgende personer ble hedret under toppfotballens prisgalla i Oslo mandag kveld:

Kniksens hederspris:

Åge Hareide

Folkets favorittspiller:

Sean McDermott (Kristiansund)

Årets spiller i Eliteserien:

Tore Reginiussen (Rosenborg)

Årets trener i Eliteserien:

Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg)

Årets toppscorer:

Nicklas Bendtner (Rosenborg)

Årets gjennombrudd:

Krépin Diatta (Sarpsborg)

Årets fotballforbilde:

Jakob Glesnes (Strømsgodset)

Årets mål:

Nicklas Bendtner (Rosenborg) – for perlescoringen i 2-1-seieren borte mot Molde

Årets øyeblikk:

Pau Morer (Sandefjord) – for trøyeholdingen på Thomas Lehne Olsen i juni

Årets spiller i 1. divisjon:

Kristian Fardal Opseth (Bodø/Glimt)

Årets trener i 1. divisjon:

Åsmund Bjørkan (Bodø/Glimt)

Årets supporter:

Truls Waaktaar Schøne (Strømsgodset)