Klatret på lista

Sterk minitour-avslutning av Finn Hågen Krogh.

GA ALT: Finn Hågen Krogh gikk et strålende skirenn på søndagens 15 kilometer fristil.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

Tverrelvdalens store sønn hadde et svært vanskelig utgangspunkt foran det tredje og siste rennet i minitouren i Kuusamo. Han startet ut ett minutt og 42 sekunder bak sammenlagtleder Johannes Høsflot Klæbo, og hadde mange gode løpere foran seg.

Anført av en offensiv Martin Johnsrud Sundby ble Høsflot Klæbo tatt igjen av hovedfeltet etter rundt 10 kilometer. Krogh klatret også på lista, men klarte ikke helt å tette luka opp til de aller beste. Høsflot Klæbo var sliten, men klarte å spurte fra Johnsrud Sundby på oppløpet og vant dermed sitt tredje verdenscuprenn på tre dager. Russiske Alexander Bolsjunov tok den siste pallplassen.

Finn Hågen Krogh gled over målstreken som nummer 13 - 22 sekunder bak Johannes Høsflot Klæbo.

– Jeg prøvde å gå mitt eget løp i starten, men gruppa bak kom fort. Derfor måtte jeg slippe meg ned og vente på avslutningen. Jeg var virkelig sliten. Beina mine skjelver nå. Det er utrolig å vinne i dag. Nå trenger jeg noen dager med hvile, sa Klæbo i et intervju like etter rennet.

Snorri Einarsson, som representerer Island i langrennssporet, gikk inn til en flott 27. plass.