Må prestere i Vikersund

Landslagssjefen legger press på Anna Odine Strøm.

KJEMPER OM PLASS: Anna Odine Strøm fra Alta er blant utøverne som kapre en plass i Lillehammer-troppen om en drøy uke.  Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix

sport

Kommende helg er det klart for sesongens første norgescuprenn, og konkurransen i Vikersund vil avgjøre hvilke utøvere som får bli med Maren Lundby (23) og Silje Opseth (18) når hoppjentene endelig får sin egen turnering.

Allerede første helgen i desember ser nyvinningen dagens lys i Lysgårdsbakkene i Lillehammer. Det skal kåres en sammenlagtvinner over tre renn i en minihoppuke.

– Maren og Silje er klare, mens fire-fem utøvere kjemper om de tre siste plassene. Vi kan åpne for noen plasser til, dersom nivået under norgescuprennet i Vikersund i helgen blir høyt nok. Jeg håper selvfølgelig at noen stikker ifra der, sier landslagssjef Christian Meyer til NTB foran Lillehammer-trippelen.

Nå er Meyer spent på hvilke utøvere som melder seg på bak de to fremste hoppjentene i sommer.

– Vi har flere spennende utøvere. Anna Odine Strøm ble nummer tre i NM og er ikke veldig langt bak Silje. Hun er en kandidat til å være med. Det samme er Anniken Mork og Thea Kleven, men vi tar høyde for at dersom andre hoppere er på samme nivå eller enda bedre i norgescupen, så får de også være med i Lillehammer-troppen, sier Meyer.

Han er imidlertid klar på én ting:

– Vi tar ut de utøverne som har noe i verdenscupen å gjøre. Vi tar ingen med for syns skyld. Målet er å ha med to jenter i finaleomgangene, men jeg tror vi har en sjanse til å få med tre jenter til 2. omgang. Det er kanskje ikke like realistisk, men da skal vi være fornøyd. Vi gleder oss veldig til en egen hoppturnering for kvinnene. Et stort steg for hoppsporten, mener Meyer.