Fikk idrettsstipend

Innbringende helg for Aslak Mikkel Bals (17).

FIN TRADISJON: Skiløperen Aslak Mikkel Bals fikk tildelt årets idrettsstipend av varaordfører Anders S. Buljo.  Foto: Inger Marita Bals

sport

Sist helg gikk Nilut cup av stabelen i Kautokeino, og i den forbindelse ble det opprettholdt en svært populær tradisjon.

– Kautokeino kommune har i mange år delt ut et idrettsstipend til unge idrettsutøvere, og vi har som tradisjon å tildele den i forbindelse med Nilut cup-arrangementet. Stipendet ble tildelt søndag i Baktehárji idrettshall av Kautokeinos varaordfører Anders S. Buljo, skriver kommunen i en pressemelding.

– Formålet med stipendet er å motivere unge idrettsutøvere med å satse videre med sin idrett. Stipendet er en sjekk på 10.000 kroner og diplom, skriver de videre.

– Årets idrettsstipend gikk til 17-åringen Aslak Mikkel Bals, som er aktiv, målrettet utøver som har framtidsplanene klare innen skisporten. Han har gode plasseringer å vise til og har målrettet fokus på idretten sin. Han har deltatt i blant annet Samesterskapet, Nordkalottmesterskapet, Arctic Winter Games og Saami Ski Race. Kautokeino kommune gratulerer Aslak Mikkel Bals med stipendet og ønsker han lykke til videre med idretten.