Hoppet lengre enn OL- og VM-vinner

Jørgen Oliver Strøm «slo» Eric Frenzel.

TRAFF BRA: Jørgen Oliver Strøm har et lite stykke opp til de aller beste, men gjorde en fin figur i Midtstubakken på torsdag.  Foto: Eivind Flensborg

sport

Norgesmesterskapet i kombinert for menn er i gang i Midtstubakken i Oslo. Torsdag ble hopprennene til både 5 og 10 kilometer langrenn unnagjort, og unge Jørgen Oliver Strøm fra Nordlysbyen klarte seg veldig bra.

I hopprennet som er utgangspunktet for søndagens 10 kilometer landet altaværingen på 91,5 meter. Det var en halvmeter lengre enn OL-, VM- og verdenscupvinner Eric Frenzel, som brukte torsdagens hopprenn som trening. Han skal ikke delta i NM-konkurransene lørdag og søndag.

Truls Sønsthagen Johansen landet i likhet med Frenzel på 91 meter. Med bittelitt bedre stilkarakterer enn Strøm delte disse tre 15. plassen i konkurransen, som for øvrig ble vunnet av Simen Kvarstad. Han landet på 98 meter. Totalt 34 løpere deltok.

I hoppkonkuransen forut 5-kilometeren ble Jørgen Oliver Strøm nummer 20. Han landet på 89,5 meter. Også her var det unge Simen Kvarstad som var best med sine 101 meter. Espen Andersen og Espen Frenzel fulgte på de neste plassene.

Før lørdagens 5 kilometer har Simen Kvarstad fem sekunders forsprang på Espen Andersen. Jørgen Graabak starter 27 sekunder bak, mens Magnus Moan ble 12.-mann i bakken og har 55 sekunder opp til lederen.

På søndagens 10 kilometer har Kvarstad ytterligere fem sekunder ned til Andersen, mens Graabak og Moan starter henholdsvis 50 sekunder og ett minutt bak lederen fra Byåsen IL.