Reginiussen og Gauseth i opprykksduell

Ranheim og Mjøndalen vant sine kvalifiseringskamper

TOK SEG VIDERE Mads Reginiussen og Ranheim møter Christian Gauseth og Mjøndalen i kvalifisering til eliteserien.   Foto: Ned Alley/Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix

sport

Mjøndalen som ble nummer tre i OBOS-ligaen slo i helga sjetteplasserte Ullensaker/Kisa med 3-1 i kvalifisering til eliteserien. Ranheim som tok fjerdeplassen hadde besøk av femteplasserte Sandnes Ulf og tok seg videre til neste runde etter 1-0-seier.

Dermed møtes de tidligere Alta-spillerne Christian Gauseth og Mads Reginiussen på Isachsen stadion i Mjøndalen kommende søndag. Da Reginiussen og Ranheim sist besøkte arenaen i begynnelsen av september dro Gauseth og lagkameratene det lengste strået og vant 3-0.

I Trondheim i juni spilte de 1-1, men i september i fjor vant Mjøndalen hele 6-2 i hjemmeoppgjøret. Sist Ranheim slo Mjøndalen var i juni 2014 da kampen endte 0-1. Dermed må kanskje Mjøndalen få et lite favorittstempel når de i helga får mulighet til å revansjere kvalifiseringstapet fra 2013 da Reginiussen og Ranheim vant hele 1-4. 

Vinneren av helgas duell møter lag nummer 14 i eliteserien hjemme og borte for å avgjøre hvem som spiller på øverste nivå neste sesong.