Til topps i sjakk-NM

Erlend Mikalsen var i førersetet før det siste partiet.

NORSK MESTER Erlend Mikalsen sikret norgesmesterskapet etter remi mot Nordstrands Johannes Haug i det siste partiet. Bronsemedaljen gikk til Erlend Kyrkjebø, Stavanger.   Foto: Alta sjakklubb ungdom

sport

Sjakk-NM for ungdom ble arrangert i Kristiansand i helga og hjem derfra kom Alta sjakklubbs Erlend Mikalsen med NM-gull i bagasjen. Alta-spilleren gikk helt til topps i klasse A (17-25 år).

– Erlend vant sine fem første kamper og i siste runde ble det en ekte finale mot ratingfavoritten Johannes Haug fra Nordstrand. For Erlend var det tilstrekkelig med remi siden Johannes hadde avgitt en remi tidligere, skriver Jørund Greibrokk i Alta sjakklubb til A-sporten.

Da motstanderen ønsket remi var ikke 24-åringen uenig. Dermed kunne Alta-spilleren ta imot sin andre norgesmestertittel. Den første tok han i junior-NM i 2013.

– Det er svært gledelig at han viser form nå som det snart er seriestart (1.-3. desember i Oslo) for Erlend og resten av laget i eliteserien, skriver Greibrokk.

André nummer fem

I den nest eldste klassen 15-16 år spilte det tre Alta spillere.

– Andre Nielsen endte på en femteplass med 4.5 poeng av 6. Dette er samme plassering som forhåndsrangeringen. Andre spilte veldig bra også i år, men det ble litt stang ut i forhold til medalje, skriver Greibrokk om Nielsen som også spiller på eliteserielaget. . Andre spiller på Altas Eliteserielag og det er godt å se at han spiller solid.

Saken fortsetter under bildet.

SOLID INNSATS Erlend Mikalsen (midten) tok NM-gull i klasse A, André Nielsen ble nummer fem i klasse B der Maria Greibrokk endte på niendeplass.   Foto: Alta sjakklubb ungdom

Maria Greibrokk endte på niendeplass med 4 poeng av 6 mulige, mens Rasmus Arvola endte på 15. plass med tre poeng. Begge kommer hjem med ratingoppgang.

I klasse E (11-åringer) spilte Sofie Kristine Ratama som startet kjempebra.

– Men dessverre ble det etter den gode starten litt stang ut. Partiene var bra men marginene var ikke helt på Sofies side i denne turneringen, skribver Greibrokk.

I tillegg debuterte Ian Pettersen Skårvik i klasse gutter 9 år og yngre og vant en kamp.