Denne helga er det sesongåpning i Finland og talvikingen Andreas Nygaard gikk lørdag inntil fjerdeplass på 10-kilometer klassisk i Mounio. Pallen var tapetsert av russere og den beste av dem alle var Alexander Bolshunov foran Alexey Chervotkin og Andrey Sobrakarev.

Nygaard var 46,9 sekunder bak vinneren i mål, men hadde likevel Maxim Vylegzhanin på plassen bak seg. På de neste plassene fulgte Ivan Kirillov, Nikita Stupak og Nikita Kriukov. Dermed splittet Nygaard de sju beste russerne.

Fredag gikk langløpsspesialisten Andreas Nygaard inn til en 26. plass på klassisk sprint.

Emilie nummer ti

Fem kilometer klassisk for damer ble vunnet av finske Krista Parmakoski foran russiske Natalia Nepryaeva og polske Justyna Kowalczyk. Alta IFs Emilie Kristoffersen, som er i Finland sammen med Team Nord-Norge gikk inn til en tiendeplass 46,7 sekunder bak vinneren.

Anna Svendsen fra Tromsø var beste norske på fenteplass etter å ha brukt 15 sekunder kortere tid enn Kristoffersen. Silje Theodorsen plasserte seg på plassen bak Kristoffersen. 65 damer startet løpet i Mounio.

Tidligere BUL-løper og nå OL-aktuell for Island, Snorri Einarsson, ble nummer ti på lørdagens 10-kilometer. Hammerfestingen Runar Hermo ble nummer 61, mens talvikingen Bjørn Thomas Nygaard ble nummer 66 av de 131 herreløperne som stilte til start, vel to minutter og 20 sekunder etter vinneren.

Søndag venter 10-kilometer fristil for damene, en øvelse som passer Emilie Kristoffersen godt, mens herreløperne skal gjennomføre 15-kilometer.