Møter landets beste

Alta IF hopp og kombinert stiller med tre utøvere i NM.

KJEMPER OM NM-MEDALJE: Alta-jenta Anna Odine Strøm (19) skal i ilden på lørdag.  Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix

sport

Denne helga er det klart for norgesmesterskap i normalbakke i Midtstubakken. Rennet er det første denne vinteren. Det er smått med snø i hovedstaden, men det er i hvert fall isspor i overrennet.

– Lørdag er det kvalifisering og renn. Våre hoppere Anna Odine Strøm, Stian Danielsen og Jørgen Oliver Strøm er klar for kvaliken. I dameklassen er det påmeldt 12 utøvere, og i herreklassen er det 80 hoppere som skal gjøre opp om NM-tittelen, opplyser Svein Erik Danielsen i Alta IF hopp og kombinert.

De aller beste hopperne i landet er påmeldt, så delegasjonen fra Nordlysbyen har noe å bryne seg på. Johann Forfang, Kenneth Gangnes og Daniel Tande er blant favorittene.

– Det er artig for våre utøvere å konkurrere mot noen av verdens beste hoppere. I tillegg til lørdagens individuelle renn skal Jørgen og Stian i aksjon for Finnmark skikrets i lagkonkurransen på søndag. Med seg på laget har de Lemet Nystad og Ole Mathis Nedrejord fra IL Nordlys i Karasjok, forteller Danielsen.