Scoret mot Start

Mads Reginiussen scoret, men kunne ikke forhindre tap.

SUSER: Mads Reginiussen hamret inn 2-0 til Ranheim. Men Start slo tilbake og vant 4-2.  Foto: Magne Ek

sport

Start - Ranheim 4-2:

Den siste kampen i 27. serierunde i OBOS-ligaen ble spilt tirsdag kveld. Start og Ranheim møttes på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand, og det var gjestene fra Trondheim som åpnet best. Andreas Rye og Mads Reginiussen sendte Ranheim opp i en tidlig 2-0-ledelse. Trøndernes scoringer kom med tre minutters mellomrom rett før halve omgangen var spilt, og da virket hjemmelaget særdeles rystet.

Men Start slo tilbake.

Først reduserte Niels Vorthoren på en retur fra Ranheim-keeper Even Barli. Deretter stanget samme mann inn 2-2 etter at Barli hadde opptrådt merkelig passivt i feltet. Etter pause opprettholdt Start trykket på gjestene, og 12 minutter ut i omgangen var snuoperasjonen fullbyrdet. Steffen Lie Skålevik fikk ballen på bakre stolpe etter flipperspill i feltet og stanget inn 3-2. Deretter satte samme mann inn 4-2 etter en ny retur fra keeper.

– Det ble en vill kamp. Etter 30 minutter var følelsen forferdelig, og i pausen føltes det brukbart. Nå har jeg det bra, oppsummerte Start-trener Mick Priest til Eurosport.

Tre serierunder før slutt er Start på andreplass i OBOS-ligaen. De har fire poengs forsprang til Sandnes Ulf på tredje. Ranheim er nummer fem, og har fortsatt veldig gode muligheter til å sikre seg en topp seks-plassering, som gir opprykkskvalik til Eliteserien.

Bodø/Glimt er allerede klar for spill i landets øverste divisjon neste år.