Skal stenge buret

Daniel Rojas vil gjøre sitt ytterste for å slå Raufoss.

STØDIG: Daniel Rojas har vært strålende i Alta IF-målet denne sesongen. Han blir en svært viktig aktør på lørdag.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Alta IFs sisteskanse har vært blant lagets absolutt beste spillere denne sesongen. Han er et klart førstevalg mellom stengene, og når Alta IF møter Raufoss til toppkamp på Nammo stadion får Daniel Rojas trolig nok å henge fingrene i. Håvard Nome & co har scoret 17 mål på de fire siste hjemmekampene, og Raufoss trenger en seier for å ta igjen Alta IF. Men Rojas har ingen planer om å slippe inn mål i lørdagens intense oppgjør.

– Det er ingen tvil om at vi møter et godt lag. Men vi slo dem da vi møttes i Finnmarkshallen, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det igjen. Vi har to finaler igjen før serien er over. Dette er den første, og vi ser frem til å ta fatt på utfordringen. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å stoppe Raufoss-avslutningene, så får de andre guttene ta seg av resten, smiler spanjolen Daniel Rojas.

KAMPKLAR: Daniel Rojas gleder seg til lørdagens toppkamp borte mot Raufoss.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Han så ut til å savne temperaturer fra sydligere strøk på torsdagstreningen, som for anledningen fant sted på Coop-banen i Bossekop. Men han forlenger mer enn gjerne sesongen med opprykkskvalifisering. Skal de klare det, bør Alta IF helst ta alle tre poengene mot Raufoss. Tabelltreer Asker ønsker seg nemlig også veldig gjerne andreplassen i ligaen. Det er med andre ord duket for en skikkelig thrilleravslutning.

– Vi går alltid for tre poeng, og det vil ikke være annerledes på lørdag. Andreplassen er fortsatt vår, og vi vil gjerne at det fortsetter slik helt til siste serierunde er unnagjort. Asker startet ikke så bra, men er nå for alvor med i kampen om opprykkskvalifisering. Avgir vi poeng mot Raufoss kan de smette forbi oss. Det er ikke et ønskelig scenario foran den siste runden, fastslår Rojas.