Finn Hågen Kroghs imponerende prestasjoner i skisporet burde være kjent for de aller fleste. Men selv om langrennsstjernen har VM-gull på samvittigheten, har tverrelvdalingen på ingen måte mistet bakkekontakten. Da Nordlysbyen ski arrangerte treningssamling sist helg valgte han å bli med på en av øktene. Og Krogh likte det han så.

– Det var et utrolig bra og positivt syn å se at de var så mange. Vi var ganske mange også da jeg var en del av Nordlysbyen ski, men det er nok flere med nå. Nordlysbyen ski betydde veldig mye for meg da utøverne begynte å falle fra i Tverrelvdalen. Jeg fikk en god treningsgruppe sammen med løpere fra andre klubber, sier Finn Hågen Krogh.

Rekordmange juniorer

Nordlysbyen ski samler samtlige junior- og seniorløpere i Alta under samme «tak». Per Erik Bjørnstad er hovedtrener, og han har god hjelp av Nina Heitmann og Tor Oskar Thomassen. I tillegg bidrar Daniel Strand og Stig Birkeland i trenerteamet.

LANGE ØKTER: Det ble gjennomført flere tøffe økter på rulleski disse fire dagene. Foto: Nordlysbyen ski

– I år har vi 19 juniorer, som er et historisk høyt tall. Vi har aldri før hatt så mange aktive juniorløpere i Nordlysbyen ski. I tillegg er det fire-fem seniorer. Totalt 23 utøvere var med på helgas treningssamling, noe vi er svært godt fornøyde med, sier Tor Oskar Thomassen.

– At Finn Hågen Krogh også ble med på en treningsøkt var kjempeartig. Han er veldig flink til å stille opp når han er hjemme, og det setter selvsagt en ekstra spiss på treningen. Vi kjørte en hurtighetsøkt med fotoceller som målte farta. Det er klart at alle ønsket å måle seg opp mot Finn Hågen når de fikk sjansen til det, ler Thomassen.

Ser lyst på fremtiden

Krogh ser muligheten for at flere av juniorene kan ta steget opp og lykkes som seniorløper.

– Vi har hatt gode juniorer i eksempelvis Bjørn Vidar Suhr og David Vik. Desto flere gode juniorer man har, jo større sjanser er det for at vi får en seniorutøver på toppnivå. Emilie Kristoffersen, som er rett under toppen og vaker, har også gått samme vei og dratt nytte av å trene med jenter fra andre klubber, og ikke minst av å trene med guttene, sier Krogh, som har stor tro på ski-Altas framtid.

– Med det store og gode skimiljøet vi har i Alta nå så er jeg ikke i tvil om at det vil bære frukter.

Overnattet på Jotka

Sist helgs treningssamling startet torsdag i forrige uke og ble avsluttet på søndag. Tor Oskar Thomassen kan fortelle om noen svært spennende og innholdsrike dager.

FLOTT NATUR: Tor Oskar Thomassen mener Alta-området er perfekt egnet for slike treningssamlinger. Foto: Nina Heitmann

– Vi har blant annet fått gjort unna løpstester og styrke- og teknikktrening. Utøverne har studert seg selv på video, og så jobbet med ting de kan bli bedre på. I tillegg har vi hatt flere langøkter på rulleski og løping til og fra Jotka fjellstue, der vi overnattet, koste oss i badestampen og ble servert nydelig mat. Det var et supert opplegg.

Det ble også gjennomført intervalltrening i fjellet.

– Vi hadde kjempefint utbytte av denne samlingen. Det er en fin gjeng som jobber veldig godt sammen, sier Thomassen.

Mange bidragsytere

Han ønsker å rette en stor takk til alle som bidrar i teamet, og det er mange.

– Vi har en fantastisk foreldregruppe som alltid stiller opp. Sist helg kjørte de utstyr opp på fjellet og la til rette for at vi kunne konsentrere oss fullt og helt om det sportslige. De gjør en kjempejobb. Det gjør også de som sitter i styret, våre velvillige sponsorer og selvsagt Eva Helgesen, som har ansvaret for styrketreningen. Vi har et bra trenerteam som har god kompetanse på hver sine områder. Dessuten har vi i alle år hatt et meget godt samarbeid med Alta videregående skole, der lærerne Nina Heitmann, Bjørn Gunnar Hansen og Daniel Strand er sentrale ressurspersoner. Det er moro å være en del av et såpass omfattende og dyktig team, avslutter Thomassen.

FIN HELG: Utøverne storkoste seg på Jotka fjellstue og i områdene rundt. Foto: Nordlysbyen ski