Ryddet opp i stor stil

Legger seg ikke opp i laguttak.

RYDDET OPP: Tore Reginiussen spilte en god kamp da Norge slo Nord-Irland 1–0 i VM-kvalifiseringen søndag.  Foto: NTB Scanpix

sport

Tore Reginiussen spilte en god kamp på stopperplass i 1-0-seieren mot Nord-Irland, men vil ikke legge seg opp i hva som er det beste stopperparet for Norge.

RBK-stopperen kom inn på laget for Gustav Valsvik til kampen søndag og dannet sammen med Håvard Nordtveit stopperparet mot laget som var klare for playoff allerede før kampen.

Mot fysisk sterke spisse som Conor Washington og Kyle Lafferty ryddet Reginiussen unna i stor stil nærmest hele kampen gjennom og bidro sterkt til at Norge holdt nullen.

Etter kampen omtalte han det hele som en solid lagseier og ville ikke si at Norges beste stopperpar er ham selv i tospann med Nordtveit.

– Nei, det er ikke jeg rett mann å svare på, men som stopper er det alltid godt å holde nullen. Det var bra gjennomført, men det er også veldig mange andre som skal ha æren for at vi er så solide defensivt. Det legges ned mange meter, og det gjøres en veldig god jobb både av dem som ligger foran og ved siden av oss, sa han til NTB.

Skryt fra kapteinen

Litt lenger fram på banen spilte landslagskaptein Stefan Johansen. Han skrøt stort av Reginiussen da han møtte pressen.

– Vi er bunnsolide defensivt, og jeg vil spesielt trekke fram han ved siden av meg (Reginiussen). Det oste autoritet av ham, og jeg syntes litt synd på ham sist, mot Tsjekkia, da han måtte ut etter en halvtimes tid. Det er en klassespiller som kommer til å bli viktig for oss.

De tre poengene mot Nord-Irland betyr at Norge endte på fjerdeplass i gruppe C med 13 poeng. Tsjekkia knep tredjeplassen med 15 poeng, mens søndagens motstander Nord-Irland kan forberede seg på playoff etter å ha tatt 19 poeng i VM-kvalifiseringen.

Selvmål fra Brunt

Mot Norge søndag var det imidlertid en noe tam utgave av laget som var med i EM så sent som i fjor, og kampen bar også preg av to lag som tok seg tid til å flytte fram folk på dødballer og innkast.

Til slutt ble et selvmål avgjørende. Et innlegg fra Stefan Johansen ble forsøkt slått til corner av keeper Michael McGovern, men endte isteden i beina på Chris Brunt nærmest på streken. I hans forsøk på å klarere ballen gikk den heller opp i eget nettak.

– De prøvde seg litt framover de og, men de var kanskje fornøyd med ett poeng i dag. Samtidig tror jeg virkelig de prøver og det ble en kamp som ble litt oppstykket, men det gjelder å ta den krigen der og, sa Reginiussen.