Mesterlig Alta IF-trio

Mari, Josefine og Vårin hadde ekstra grunn til å juble på lørdag.

DOBBELTRIUMF: Mari Ek Esjeholm, Josefine Lillevik og Vårin Sønvisen Gunnes innkasserte gull i to kretsmesterskap på to dager.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Torsdag i forrige uke var Mari Ek Esjeholm og Josefine Lillevik i aksjon for Alta IFs J17-lag, som vant 10-2 mot Nerskogen i deres siste sluttspillkamp. De måtte imidlertid vente et døgn før de kunne juble for seier i årets kretsmesterskap. Hadde Porsanger slått Kirkenes med mer enn syv mål i fredagens match, ville de passert Alta IF-jentene på bedre målforskjell. Det klarte de ikke, og altaværingene kunne dermed feire en imponerende triumf. Vårin Sønvisen Gunnes spilte ikke siste kamp for dette Alta-laget, men har bidratt tidligere i sluttspillet.

Ren Alta IF-finale

For de nevnte tre Alta IF-spillerne ble det ingen storstilt feiring på fredagen. Mari, Josefine og Vårin skulle nemlig i aksjon for Alta IFs småjentelag i KM-sluttspillet i Øksfjord på lørdag, og her ble det mye mer å glede seg over. Alta IF hadde kvalifisert seg med to småjentelag. Alta IF 1 tok seg til finalen ved å slå Bjørnevatn 2-0 i semifinalen. Alta IF 2 vant på sin side 1-0 mot HIF/Stein. Dermed var det duket for et rent klubboppgjør om gullet i denne klassen.

– Det var artig at begge lag klarte å komme til finalen. Vi kunne slippe ned skuldrene og slappe litt mer av når vi visste at Alta IF ville være fylkets beste klubb uansett hvordan matchen endte, sa Mari, Josefine og Vårin til A-sporten rett kampslutt.

FELLES OPPVARMING: Stemninga var meget god da Alta IF-jentene varmet opp til finalekampen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Men det måtte kåres en vinner, og det ble Alta IF 1. Høydepunktet i 4-1-seieren over lagvenninnene var Mari Ek Esjeholms frisparkscoring. Den var det høy klasse over.

– Jeg må gi mamma litt av æren for frisparkmålet. Hun sa at jeg burde skyte hardt og lavt, og da gjorde jeg det. Ellers hadde jeg nok blåst ballen langt over tverrliggeren, sa en smilende Ek Esjeholm til Altapostens utsendte.

Elida Hammari Ottesen, Sonja Romsdal og Ida Manshadi Willassen scoret de øvrige tre målene for «førstelaget» i finalen.

God sesong

Akkurat hvilket Alta IF-lag som vant betydde ikke så mye, og som seg hør og bør feiret jentene gull og sølv i skjønn forening på Vassdalen stadion etter finalekampen. Og for Mari, Josefine og Vårin ble det altså deres andre triumf på to dager.

KONTROLL: Alta IF 1 scoret fire ganger og sørget for en komfortabel seier over klubbvenninnene.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er klart at det er morsomt å vinne både 14-årsklassen og 17-årsklassen. Det viser at det jobbes godt med jentefotballen i klubben. For oss er det kjempegøy å få muligheten til å bidra både på småjente- og jentelaget. Dette var en helt optimal avslutning på en fantastisk sesong, fastslo Ek Esjeholm, Lillevik og Sønvisen Gunnes.

Også Alta IFs småguttelag klarte å komme til finalen. De slo HIF/Stein 1 hele 4-0 i semifinalen. Tana vant 2-0 mot HIF/Stein 2 i den andre semifinalen, og dermed var det duket for et finaleoppgjør mellom øst og vest. Tana tok ledelsen, men Mads Berg utliknet og sørget for ekstraomganger. Her scoret Tana i siste minutt av første ekstraomgang, og ble da vinner på golden goal.