Unge dommere loves tettere oppfølging

13 ferske håndballdommere fikk sin debut under Ishavskraft kick off.

FERSKE DOMMERE Henriette Hammervoll, Lea Lillegård og Johanne Thomassen trivdes i svart og loves tett oppfølging av kursleder Jan Petter Bugge.   Foto: Magne Ek

sport

Instruktør Jan Petter Bugge hadde 13 deltagere på mellom 13 og 17 år på dommerkurset som ble arrangert i forkant av helgas håndballturnering i Alta. Han innrømmer at det de siste årene er gjort en for dårlig jobb med rekrutteringen.

– Vi har vært for dårlig til å utdanne dommere selv om vi har hatt noen kurs de siste årene, men vi har ikke minst vært for dårlige til å følge dem opp i etterkant av kurset. Nå skal det bli bedre, lover Bugge som sammen med Petter Ridder-Nielsen i en årrekke har dømt mange av seniorkampene som spilles i Alta.

Penger er bonus

13-åringene Henriette Hammervoll, Lea Lillegård og Johanne Thomassen, som alle spiller hådball i BUL, var blant de som hadde meldt seg på kurset. De var enige om at debuten under helgas turnering gikk bra.

– Det var selvfølgelig litt skummelt før den første kampen, men så har det gått greit etter det, sa 13-åringene.

Det var flere årsaker til at de valgte å melde seg på dommerkurset.

– Det er greit å ha en ekstra hobby i tillegg til selve spillingen, også forstår man reglene bedre noe som er viktig når man spiller selv. At vi tjener litt penger i tillegg er bare en liten bonus, sier de og ber om å bli trodd på det.

Flere kurs

Bugge forteller at håndballforbundet region nord planlegger et nytt kurs allerede i november.

– Denne gangen hadde vi deltagere bare fra BUL og Tverrelvdalen. Neste gang håper jeg vi får med flere klubber, sier Bugge som likevel kan forvente flere fra BUL.

– Flere på vårt lag har sagt at de skal melde seg på neste kurs, så BUL blir nok representert også da, sier de ferske dommerne.