Trøbler i bunnstriden

Andrelagene til Alta IF og Tromsø IL sliter.

TØFF OPPGAVE: Alta 2-trener Mate Dujilo går en særdeles vanskelig sesongavslutning i møte.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Mandag kveld ble siste kamp i den 20. serierunden i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6 spilt. Sortland møtte Tromsø 2 i Blåbyhallen, og hjemmelaget vant 2-0. Dette gjør at Sortland holder følge med Harstad, Skjetten og Skedsmo, som alle kjemper om tredjeplassen i avdelinga.

Serieleder Mjølner har fått en stor luke til toer Senja, som igjen har god avstand til de fire nevnte lagene som jager bak. Mjølner har 49 poeng, mens Senja har 42. Harstad på tredje har 36 poeng på sesongens 20 første kamper.

Alta IFs rekruttlag tapte hele 0-5 borte mot Skjervøy på søndag. Tidligere Alta IF-spiller Erlend Pedersen scoret det første målet for Skjervøy, som har plukket 15 poeng på de ni siste kampene. Det har tatt dem over nedrykksstreken.

SUKSESS: Erlend Pedersen og Skjervøy har levert gode resultater den siste tiden. Pedersen scoret mot gamle lagkamerater da Alta 2 ble slått 5-0 sist søndag.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Tromsø 2 ville med seier borte mot Sortland på mandag tatt tilbake den siste plassen som gir fornyet 3.-divisjonskontrakt, men klarte altså ikke dette. Alta 2 har på sin side fire poeng opp til Skjervøy etter søndagens braktap.

Når det gjenstår seks serierunder er det Tromsø 2, Funnefoss/Vormsund, Alta 2 og Salangen som ligger an til nedrykk. Fløya og Skjervøy på 9.- og 10. plass er i høyeste grad med i nedrykksstriden, mens Lillestrøm 2 på 8. plass har en luke på fem poeng til de som lurer bak.

Alta 2 møter Fløya (h), Lillestrøm 2 (b), Sortland (h), Funnefoss/Vormsund (b), Salangen (b) og Skjetten (h) i de gjenstående kampene.

For TIL 2 gjenstår kamper mot Salangen (h), Mjølner (b), Skedsmo (h), Senja (b), Skjervøy (h) og Lillestrøm 2 (b).