Råsterk NM-prestasjon

Norgeseliten fikk virkelig øynene opp for barnegruppa i Alta sjakklubb.

IMPONERTE: Sofie Kristine Ratama, Henrik Karlsen, Øyvind Simonsen og Ailo Bang Skarvik ble nummer seks i NM.  Foto: Roger Skarvik

sport

Årets norgesmesterskap for ungdomslag ble arrangert i Sandnes sist helg, og Alta sjakklubb stilte med lag i den yngste klassen. Dette er utøvere som fortsatt ikke har fylt 13 år.

De fire deltakerne entret turneringen med en snittrating på 664, som var hundrevis av poeng lavere enn de ti-elleve antatt beste lagene i denne NM-klassen. Det så ikke ut til å plage delegasjonen fra Nordlysbyen nevneverdig. Anført av kaptein Sofie Kristine Ratama leverte altaværingene en strålende konkurranse, og sikret seg til slutt en imponerende sjetteplass. Hele 21 lag deltok i denne klassen.

– Det var en fantastisk laginnsats der alle leverte sjakkspilling på et meget høyt nivå. Stemninga var kjempegod hele veien, og utøverne har all grunn til å være stolte over det som ble prestert. Det er i hvert fall vi som fulgte turneringen på nært hold, smiler Roger Skarvik, som er styremedlem i Alta sjakklubbs ungdomsavdeling.

MANGE DELTAKERE: Hele 21 barnelag kjempet om gull i NM for ungdomslag i Sandnes sist helg.  Foto: Roger Skarvik

I tillegg til Sofie Kristine Ratama besto Alta-laget av Henrik Karlsen, Øyvind Simonsen og Ailo Bang Skarvik. Alle disse fire bidro til den gode plasseringen, og Alta endte til slutt på åtte poeng.

Det var samme score som OSSU, Haukås 1 og Søråshøgda på plassene foran. Kun kvaliteten på motstanderne avgjorde innbyrdes plassering, og Altas walkover i andre runde kan ha vært grunnen til at de havnet de bak de nevnte lagene. NM-gullet gikk for øvrig til Stavanger Tigers. De var suverene med 12 poeng, mens Dream Team Vadim sikret sølv med sine ti innkasserte poeng.

– Det var stort for våre utøvere å delta i et norgesmesterskap, og ekstra artig er det selvsagt når det går så bra. De hadde kanskje lavere rating enn mange av sine motstandere, men det betyr ingenting når ferdighetsnivået er langt høyere enn ratingen skulle tilsi, sier Skarvik.

De fem lagene som havnet foran Alta på resultatlista hadde alle godt over 1000 ratingpoeng. Nordstrand 1, som havnet på plassen bak altaværingene, sto oppført med hele 1201 poeng foran helgas turnering. Også de tre neste lagene hadde høyere score enn deltakerne fra Alta sjakklubb.

– Vi er en liten klubb med begrenset økonomi, så våre yngste utøvere har ikke fått sjansen til å delta i så mange ratingturneringer. Derfor var ratingen vår såpass lav før vi satte kursen for Sandnes. Men det er jo heldigvis ferdigheter, og ikke rating som er avgjørende for hvordan det går i store mesterskap, understreker en fornøyd Skarvik.