Den sjette og siste NNM-runden ble kjørt i Kirkenes på lørdag, og som i de fleste foregående rundene var det altaværingene som jublet høyest. Øyvind Strøm Sarilla kjørte inn til andreplass i konkurransen, og sikret med det sin tredje strake NNM-tittel. Også Adrian Bjerkan, Kristin Bjørnø og veteranen Tormod Kristensen kunne juble for sammenlagtseier i årets nordnorske mesterskap i motocross.

GULLJENTE: Kristin Bjørnø kjørte ikke på lørdag, men vant likevel gull i dameklassen. Foto: Per Erik Ramstad

– Jeg synes Alta-kjørerne leverte svært gode prestasjoner, og medaljevinnerne har all grunn til å være fornøyd med egen innsats. Vi får stadig frem nye talenter, og det er moro når de lykkes. Dette var en stor helg for alle oss med hjerte i Alta snøscooterforening, sier en stolt Hilde Sarilla, som altså kunne slippe jubelen løs for sønnen Øyvinds gull-hattrick i NNM-sammenheng.

I tillegg til de nevnte sammenlagtvinnerne var det flere Alta-kjørere som sikret sølv og bronse. Oliver Henrix, Mats Berg, Elle Kari Hætta Ramstad, Njål Digre, Ørjan Digre og Tore Grøtte ble alle tildelt sølvmedaljer for sine prestasjoner i NNM, mens Kim Elias Ingvaldsen og Birgitte Olsen fikk sine velfortjente bronsemedaljer.

ANDREPLASS: Elle Kari Hætta Ramstad vant i Kirkenes, men måtte ta til takke med andreplass i sammendraget. Foto: Per Erik Ramstad

Enkelte av kjørerne fra Nordlysbyen har av ulike grunner ikke kunne deltatt i samtlige seks NNM-runder, og rakk derfor ikke helt opp i sammendraget. Men det hindret de ikke i å kjøre fort i Kirkenes. Marius Berg kjørte eksempelvis inn til andreplass i lørdagens konkurranse, mens Edvard Oliver Simensen ble nummer tre. Daniel Hammari kjørte inn til andreplass i sin klasse.

– Vi har bra rekruttering i klubben, så fremtiden ser lys ut. Flere av de unge kjørerne tar et steg opp neste sesong. Det blir spennende, fastslår Sarilla, som forteller at Alta SSF-gjengen avslutter sesongen med et klubbløp på Kvenvikmoen om cirka to uker.

MEGET GLAD: Kim Elias Ingvaldsen kjørte inn til sin aller første bronsemedalje i NNM-sammenheng. Foto: Per Erik Ramstad