Kjetil Suhr og Linda Treseng på mix-laget Suhr & Søt tok seg kun tid til 21 minutters stopp ved Bidjovagge før de startet videre mot Kautokeino.

Klokken 06.51 i morges startet de på den fjerde etappen og bare vel en halv time senere ankom nederlenderne Ramses Bekkenk og Bram Rood som er først i sporet av herrelagene sjekkpunktet Suhr og Treseng forlot. Også dem stoppet i 21 minutter før de dro videre klokken 07.53.

Det så da ut som at nederlenderne har opparbeidet seg en fin luke til forfølgerne.

Alta-lagene passert

GPS-tracklingen viste klokken 10.30 at både Team Harald Nilsen med Alf Christian Losvar og Alf Åge Bjørklund, samt damelaget WildWomen med Anita Jensen, Ruth Cecilie Jakobsen og den Monika Silvia Valm, har passert sjekkpunktet i morgentimene.

– Vi sliter dessverre med telefondekningen på sjekkpunktet og de som er der må kjøre et stykke for å sende inn tidene. Tidligere har vi funnet dekning nærmere sjekkpunktet, men ikke lyktes med det nå, sier Anders Abrahamsen hos arrangøren.

Det som er klart er at Bjørklund/Losvar ligger på andreplass i herreklassen, men avstanden opp er dermed vanskellig å få bekreftet.

Måtte bryte

Arrangøren skriver på sin Facebook-side at Gerit Pfhul måtte bryte i Kvænangsbotn. Makkeren Simon Vandestadt forstetter rittet sammen med damelaget WildWomen. Australieneren har derimot ikke lov til å yte bistand til jentene som har som mål å bli det første rene damelaget som fullfører 700-kilometeren. Av sikkerhetsmessige årsaker må han derimot sykle sammen med noen for å få lov å fortsette sin jakt på finishertrøya.