Blir landslagstrener

Håvard Klemetsen gjør «comeback» i kombinertsporten.

BLIR VÆRENDE: Håvard Klemetsen har lagt opp, men forsvinner ikke fra kombinertsporten.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

Håvard Klemetsen (38) la opp i vår, men forsvinner ikke fra kombinert. Han blir sjef for Team Beijing 2022, som skal ta seg av de neste beste kombinertløperne.

Klemetsen, som har laggull både i OL og VM, får med seg Ole Martin Storlien i teamet. Det skal gjennomføres tre samlinger.

– Vårt mål er å skape bevisste og selvstendige utøvere med gode holdninger som ønsker å gå i krigen for å oppnå drømmene sine, sier Klemetsen.

Team Beijing blir en satsing på talenter fram mot vinterlekene i den kinesiske hovedstaden i 2022.

– Det vil bli gjort et årlig uttak på Team Beijing, hvor løpere som har vist positiv utvikling vil bli vurdert og løftet inn i prosjektet, sier Storlien.

– Vi har vært klare på at vi skal utfordre og følge opp utøverne på et personlig plan med spesifikke individuelle fokusområder, sier Klemetsen.

Harald Riiber (Heming), Truls Johansen (Elverum), Lars Ivar Skårset (Søre Ål), Espen Bjørnstad (Byaasen), Einar L. Oftebro (Jardar), Simen Tiller (Moelven) og Sindre Ure Søtvik (Eldar) er tatt ut på satsingslaget.

I tillegg vil Jens Lurås Oftebro (Jardar) hospitere under de to siste samlingene inn mot sesongen.