Satte sluttstrek for måltørken

660 målløse minutter var nok for Johan Egil Mathisen Pulk.

BEHERSKET JUBEL: Johan Egil Mathisen Pulk (i midten) satte inn Kautokeinos første mål denne sesongen da han ga KIL ledelsen mot TIL.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Kautokeinos fotballherrer hadde ikke scoret et eneste mål på sesongens syv første matcher i 4. divisjon. I går kveld var det klart for seriekamp nummer åtte. Tverrelvdalen og Kautokeino møttes i Finnmarkshallen, og begge lag var svært giret på tre viktige poeng.

Utnyttet keepertabbe

En halvtime etter at dommer Pål Arntzen blåste i gang oppgjøret kom øyeblikket som Kautokeinos spillere og trenerapparat har ventet på. En svak avklaring av TIL-keeper Jonathan Linnes havnet hos Johan Egil Mathisen Pulk, som fikk løftet blikket og curlet ballen i det lengste hjørnet. Dermed var gjestene i ledelsen for første gang i år.

GIR IKKE OPP: Det har vært en tøff start på sesongen for Isak Ole Hætta & co, men Kautokeino-treneren tror fortsatt at laget kan berge plassen i 4. divisjon.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var utvilsomt godt å få den scoringen. Det var ikke så viktig for meg personlig, men det er klart at de offensive spillerne våre trakk et lettelsens sukk da ballen rullet over streken. Å gå lenge uten nettkjenning er en tøff mental påkjenning for angrepsspillere. Nå fikk de endelig sett at det faktisk er mulig å score mål, smiler Kautokeino-trener Isak Ole Hætta.

Han begrunner den drøyt syv kamper lange måltørken med stadige utskiftinger av spillere.

– Å score mål har vært en kjempeutfordring for oss, og det skyldes i stor grad mangelen på stabilitet i de fremre rekker. Vi har stilt med nye folk i omtrent hver eneste kamp. Da er det vanskelig å få samhandlingen til å sitte.

KANONMATCH: Kautokeino-keeper Håkon Daniel Aho leverte flere strålende redninger og scoret også mål på straffespark.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Dessverre for de med hjertet i Kautokeino idrettslag var gleden kortvarig. Få minutter etter at gjestene tok ledelsen utliknet hjemmelagets Sverre Nilsen til 1-1, og så sørget Preben Helgesen Einvik for at TIL kunne gå til pause med 2-1-ledelse. Etter hvilen sprakk det skikkelig for Isak Ole Hættas mannskap, men de fikk i hvert fall pyntet på resultatet med to sene scoringer.

– Jeg synes vi spilte en ok match, men vi ga Tverrelvdalen noen enkle scoringer i våre dårlige perioder. Det ble i tøffeste laget, men guttene skal ha skryt for at de aldri ga opp selv om baklengsmålene rant inn. Jeg tror det kunne sett ganske annerledes ut hvis vi hadde klart å holde tett bakover i begynnelsen av andreomgangen. Da ville kampen åpnet seg og vi hadde fått flere gode muligheter på overganger. Dessverre gikk det ikke sånn, fastslår den tidligere Alta IF-treneren.

GOD KAMP: Unge Nils Kristian Utsi (til høyre) leverte en solid forestilling mot Kautokeino.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er lett at det sniker seg inn negative tanker når det butter imot. I går plukket jeg av de spillerne som markerte denne negativiteten i størst grad, og satte innpå friske bein. Det gjorde at vi fikk flyttet laget høyere opp og scoret ytterligere to mål. Det er jeg tilfreds med. Vi må bare glemme dette tapet og ikke henge oss opp i tabellsituasjonen, men jobbe hardt videre og glemme de dårlige dagene. Vi har et ungt og lovende mannskap, så berger vi plassen i år tror jeg vi kan lykkes mye bedre neste år, avslutter han.

Kampfakta

4. divisjon menn

Finnmarkshallen

Tv.dalen - Kautokeino 6-3 (2-1)

0-1 Johan Egil Mathisen Pulk

1-1 Sverre Nilsen

2-1 Preben Helgesen Einvik

3-1 Nils Kristian Utsi

4-1 Jørgen Nord

5-1 Stein Arne Mannsverk

6-1 Audun Flage

6-2 Håkon Daniel Aho (str.)

6-3 Nils Raymond Johansen Turi

Dommer: Pål Arntzen, ØIL

Tilskuere: 50