Fikk ønsket oppfylt

Finn Hågen Krogh er ute av sprintlandslaget.

BYTTER TEAM: Finn Hågen Krogh går fra sprint- til allroundlandslaget foran OL-sesongen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Onsdag ble kommende sesongens elitelag i langrenn offentliggjort, og som forventet ble Tverrelvdalen-løperen Finn Hågen Krogh tatt med på allroundlandslaget. Han var en del av det norske sprintlandslaget i fjor, men hadde ytret ønske om et bytte og fikk det som han ville.

Ellers handlet det meste om stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo. Unggutten har selv vært tydelig på at han ønsket seg plass på allroundlandslaget. Det bekreftet han senest i et intervju med NTB tirsdag.

– Det handler kort sagt om at det er en allround skiløper jeg ønsker å være, sa Klæbo.

Men han ble ikke hørt. Høsflot Klæbo ble onsdag presentert som en del av sprintlandslaget sammen med Sindre Bjørnstad Skar (Bærums Verk og Hauger), Sondre Turvoll Fossli (Hokksund), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Pål Golberg (Geilo) og Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer).

– Jeg gleder meg til å være på sprintlandslaget. Alle gutta der har noe jeg kan dra nytte av. Finn-Hågen Krogh har vist at det går an å gå fort på distanse selv om man er på sprintlandslaget, sa Klæbo til NRK.

Han ønsket ikke å gå i detalj rundt diskusjonene i forkant av uttaket.

– Det var en kabal som skulle legges, og dette er beslutningen som er tatt, sa Klæbo.

For Finn Hågen Krogh er det altså allroundlandslaget som gjelder i OL-sesongen. Foruten altaværingen består teamet av Emil Iversen (Varden), Didrik Tønseth (Byåsen), Hans Christer Holund (Lyn), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Niklas Dyrhaug (Tydal), Petter Northug (Strindheim), Sjur Røthe (Voss) og Simen Hegstad Krüger (Lyn).