Avsluttet sesongen med ny triumf

Finn Hågen Krogh var helt suveren i årets Bæskadesrenn.

ENSOM MAJESTET: Verdensmester Finn Hågen Krogh stilte til start og vant konkurranseklassen med god margin.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Lørdag deltok verdensmesteren fra Tverrelvdalen i Jan Tore Skjærviks Minneløp i Troms, der han endte på fjerdeplass bak Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth og Snorri Einarsson, som delte seieren i konkurranseklassen.

Søndag var Finn Hågen Krogh tilbake i Nordlysbyen, og viste med all tydelighet at den internasjonale suksessen ikke har forandret han. Krogh stilte til start i Bæskadesrennet og gjorde unna den 28 kilometer lange turen på en drøy time.

– Det var fint å kunne avslutte sesongen med et lokalt renn. Det var litt løst i sporet, så det gikk ikke så fort. Men jeg følte at jeg hadde bra kontroll, sa den sympatiske dalingen til A-sporten rett etter målgang.

Daniel Strand tok andreplassen i rennet. Han forsøkte å henge på Krogh i starten, men måtte kjapt innse at det var en umulig oppgave.

– Vi hadde vel ikke gått mer enn to kilometer da han forsvant. Jeg prøvde å henge litt på, men kjente at åpningstempoet mitt allerede var i høyeste laget. Så da var det bare å vinke farvel til seieren i dette rennet, sa en smilende Daniel Strand.

RASKESTE DAME: Henriette Heitmann Mikkelsen vant dameklassen i Bæskadesrennet 2017.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Henriette Heitmann Mikkelsen hadde tatt turen nordover for å delta i årets utgave av Bæskadesrennet, og hun stakk av med seieren i dameklassen.

Totalt var det 22 løpere som stilte til start i konkurranseklassen. I tillegg var det flere hundre ivrige trimmere som koste seg med et litt lavere tempo fra Suolovuopmi til Gargia.

Les mer om det tradisjonsrike turrennet i mandagens papir- og E-avis.