Ordene tilhører leder i Øksfjord idrettslags fotballgruppe, Arve Berntzen.

8. mars hadde Øksfjord IL årsmøte, men lyktes ikke å få på plass en som kan erstatte Karine Pettersen, avtroppende leder i hovedstyret.

– Karine flytter til sommeren og kunne derfor ikke ta et nytt år. Vi har fortsatt ikke lyktes å få på plass hennes erstatter og gjør vi ikke det inn mot det ekstraordinære årsmøtet 4. mai så står idrettslaget i fare, sier fotballgruppas leder Arve Berntzen og legger til:

– Jeg oppfordrer derfor alle klubbens medlemmer til å ta «plass i valgkomiteen» og bidra til at vi finner en leder og samtidig berger idrettslaget. Vi kan ikke drive et idrettslag uten leder.

På klubbens Facebook-side går han ut med følgende melding til medlemmene:

– Snakk med aktuelle personer, og snakk gjerne litt med deg selv også.

Tar nestlederjobben

I realiteten mangler klubben både leder og nestleder, men varamedlem i styret, Cathrine Jensen, har meldt seg aktuell som nestleder dersom det kommer på plass en ny leder.

– Får vi dette til trenger vi en som erstatter Cathrine som varamedlem. Gjerne en som er ung og som, på samme måte som Cathrine, kan komme inn på en trygg måte og få innblikk i hva som foregår uten at vedkommende får for mange ansvarsområder.

– Spennende prosjekt

Øksfjord IL er en del av kvalitetsklubbprosjektet i regi av fotballforbundet hvor målet er å bygge en god struktur og et godt rammeverk rundt klubben.

– Hadde vi hatt alt dette på plass kunne vi presentert konkrete arbeidsoppgaver for en ny leder. Arbeidet med dette er beklageligvis stoppet litt opp da vi er litt handlingslammet uten leder og nestleder, men jeg tror det kan være morsomt for den nye lederen å ta del i dette arbeidet, avslutter Arve Berntzen.