I forkant av, under og etter Finnmarksløpet kjørte Altaposten en aldri så liten fotokonkurranse, der deltakerne enten kunne maile oss bilder eller merke sine Instagram-bilder med #APbjeff.

Blant de som kom med flere bidrag til konkurransen var Mats Olav Johansen. Og blant bidragene hans var det bildet av svenske Christer Afsèer og hans alaskan malamute-hunder, luffende gjennom gågata i sentrum, på det som skulle bli et historisk løp, som fikk juryen til å smelte.

– Mats Olav har fanget stemningen i gågata, med et klart fokus på de historiske hundene. På bildet han har tatt ser det faktisk ut som at det gikk fort med hundene, noe vi har litt vanskelig for å tro, sier juryleder Magne Ek, og sikter til at de kraftige og tykkpelsede malamutene er blant de tregeste som har gjennomført Finnmarksløpet, i alle fall i nyere tid.

Hundespannet ble også historisk, Afsèer ble den første som gjennomførte med et rent malamut-spann.

Flere gode bidrag

I tillegg til Johansens seirende malamut-bilde har Altapostens jury plukket ut et knippe bilder du kan se i bildekarusellen over. De fleste av disse, og enda flere, finner du på instagram under emneknaggen #apbjeff

Bildene vi har plukket ut er:

  • Stian Samuelsens bilde av «det vakreste spannet», der både hundene, fottøyet deres, slede og hundekjører har mer eller mindre helt matchende farger.

  • Karin Bakkens svarthvitt-foto fra gågata får godt fram pågangsmotet og «driven» hundene må ha når de tar løs på langløpet.

  • Regine Hansen Bjørnå fanget et spann som virket i overkant tent – ikke minst var uttrykket morsomt på hunden som er i fokus, med tunga hengende som et slips etter seg.

  • Lars Abrahamsen fanget to firbeinte venner som ser ut til å være mer enn klare til å komme i gang med konkurransen.

  • Gunn Rigmor Thomassen sendte inn et bilde av det vi formoder er hennes eget «hundespann», som forhåpentligvis ikke tar løs på FL1000 med det første…

  • Lone Bjørkmanns «Vinterhund» var rett og slett bare et flott portrett, som falt i smak hos juryen .

  • Bildet av Per Yngve Baltos rekrutt «Tassen» måtte også med her. I og med at malamutene til Christer Afsèer ble historisk i år – kanskje vi tør håpe på at Balto bygger et spann rundt «Tassen» og legger i vei til FL2018?

  • Roger Johansen fanget Mina Skjøthaug Karlstrøms «hopp for fotografen», som viser at det fint er mulig å gjøre litt sprell selv om man er på langtur.

  • Odd Ryes to linselus som gjorde sitt for å ta mest mulig plass i forkant av familiefotoet fortjener også oppmerksomhet fra oss.