Daniel skuffet ikke

Kvibys store sønn sikret etterlengtet triumf i Saami Ski Race.

ENDELIG BEST: På syvende forsøk ble det seier i Saami Ski Race for Daniel Strand.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Daniel Strand hadde deltatt i Saami Ski Race seks ganger tidligere uten å vinne. Han har aldri blitt dårligere enn nummer fire, og i fjor var det kun Petter Eliassen, som lørdag vant Reistadløpet i Troms, som var raskere enn skiløperen fra Kviby.

Men det var før årets utgave av den 90 kilometer lange kraftprøven fra Kautokeino til Hætta.

Lørdag var det nemlig ingen som kunne hamle opp med Strand. Altaværingen Magne Henriksen gjorde et ærlig forsøk, men måtte ta til takke med andreplass. Strand slo Henriksen med ett minutt og 24 sekunder. Mats Riekkola fra Sverige tok den siste pallplassen.

Skiskytteren Tage Bjørkli fra Alta leverte også et strålende renn. Han gikk inn til en sterk femteplass - 2,53 minutter bak Daniel Strand. Det var mange andre lokale løpere som også gjorde det bra. Se hele resultatlista her!

I dameklassen var det Emilie Kristoffersen som stakk av med seieren. Hun vant foran Amalie Triumf og Emma Krogh Pedersen. Triumf var 31 minutter og 50 sekunder bak Kristoffersen i mål. Vinneren fra Alta brukte fire timer, 41 minutter og 13 sekunder på de 90 kilometerne fra Kautokeino til Hætta. Resultatlista for damene ser du her!