Trynet i siste sving

Finn Hågen Krogh ødela for seg selv.

Finn Hågen Krogh.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

sport

Norgesmesterskapet i langrenn del 2 arrangeres på Gålå denne helga, og fredag var det 10 kilometer fristil for herrene. Finn Hågen Krogh var en de første toppløperne som startet ut, og tverrelvdalingen gikk et knallgodt løp.

Det så ut som at prestasjonen kunne holde til NM-medalje, og til og med kanskje gull. Men i den siste svingen før mål gikk det galt. Han satte den ene skia feil, snublet i egne bein og dundret i bakken. Med brukket stav var det så vidt Krogh gled fremover på oppløpet etter at han reiste seg igjen.

Han gikk likevel inn til bestetid, men med masse solide navn bak seg i sporet kunne det ikke vare.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Plutselig lå jeg bare på bakken med brukket stav. Jeg var pinne stiv før fallet, og var dermed helt sluttkjørt da jeg reiste meg opp igjen. Det var veldig synd. Jeg følte at jeg gikk et bra løp, og det er kjedelig å få rennet ødelagt helt på slutten, sa Finn Hågen Krogh til NRK etter målgang.

Han var etter egen utsagn ikke spesielt skuffet over at pallplassen forsvant med dette uhellet.

– Jeg er fornøyd med følelsen jeg hadde underveis. Dessverre er det en liten detalj som ødelegger, men jeg er ikke skuffet. Hadde det vært et viktigere renn ville jeg nok reagert annerledes. Da hadde jeg ikke stått her nå, sa han til NRKs reporter i målområdet.

Krogh endte til slutt på sjetteplass - 11,2 sekunder bak gullvinner Anders Gløersen. Martin Johnsrud Sundby tok sølv, mens bronsen gikk til Didrik Tønseth. Hadde verdensmesteren fra Tverrelvdalen gått for fullt etter fallet, ville han etter alle målemerker blitt norgesmester.

– Jeg synes Anders Gløersen burde ta Finn Hågen Krogh med opp på pallen. Det er ingen tvil om hvem som gikk raskest her i dag, sa sølvvinner Martin Johnsrud Sundby til NRK etter rennet.