NM-bronse til Klemetsen

Fikk en oppløftning etter noen tøffe måneder i kombinertløypa.
sport

Jørgen Graabak (25) ble norgesmester og fikk sin første kongepokal i kombinert fredag. Byåsen-løperen vant sprinten på hjemmebane. Veteranen Håvard Klemetsen ledet etter hopprennet i Granåsen, men Graabak var kun fire sekunder bak. Simen Tiller var ytterligere fire sekunder bak, mens Espen Andersen var nummer fire etter hopprennet, 13 sekunder bak Klemetsen.

Langrennet utviklet seg raskt til å bli en duell mellom Graabak og Andersen, men førstnevnte avgjorde allerede etter to kilometer.

25-åringen tok sitt tredje NM-gull, men det var bare hans første kongepokal.
– Det første NM-gullet smakte bra siden det var mitt første mesterskap som senior, men det dette føles overraskende bra og kongepokal er noe ekstra. Jeg setter det ekstra høyt, sa Graabak etter at seieren var i boks fredag.

Andersen gikk inn til sølv, 16 sekunder bak Graabak, mens Klemetsen distanserte Tiller og tok bronsen.

Magnus Moan var opprinnelig i ledelsen etter hopprennet på hjemmebane, men 33-åringen ble diskvalifisert på grunn av for stor hoppdress.

Lørdag er det agkonkurranse i Granåsen. Håvard Klemetsen og Jørgen Oliver Strøm går sammen for Finnmark.

Resultater:
NM kombinert menn i Granåsen, Trondheim fredag, 5 km langrenn.

1) Jørgen Graabak, Byåsen 14.04 (2-1), 2) Espen Andersen, Lommedal 0.16 min. bak (4-2), 3) Håvard Klemetsen, Kautokeino 0.38 (1-6), 4) Simen Tiller, Moelven 1.16 (3-10), 5) Espen Dahlhaug Bjørnstad, Byaasen 1.18 (8-5), 6) Jan Schmid, Sjetne 1-1.18 (13-2), 7) Thomas Kjelbotn, Bardu 1.34 (6-8), 8) Magnus Krog, Høydalsmo 2.21 (5-19), 9) Aleksander Skoglund, Molde og Omegn 2.25 (11-14), 10) Einar Lurås Oftebro, Jardar 2.39 (15-9).

(©NTB)