Skuffende avslutning for Klemetsen

Kun sju løpere bak seg på lista.

FIKK GÅ KLAR: Håvard Klemetsen fikk gå i Seefeld til tross for at han ikke varmed i første uttak.  Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix(arkivfoto)

sport

Håvard Klemetsen avsluttet verdenscupsesongen uten å  få den oppturen han håpet på etter en meget skuffende sesong. Da han ikke kom med til VM hadde han fokus på å avslutte verdenscupsesongen på en bra måte, men heller ikke i Schonach fikk han noen opptur.

Han endte helt nede på 34. plass i hopprennet etter et hopp på skuffende 92,5 meter søndag. Dermed startet han ut på langrennsdelen hele ett minutt og 45 sekunder etter tyske Tobias Simon som vant hopprennet etter å ha landet på 104,5 meter.

Klemetsen kom i mål som 37.mann, to minutter og 29 sekunder etter vinneren Eric Frenzel.

Jan Schmid var det norske høydebunktet i hoppbakken da han endte på tredjeplass, men han fikk det for tøft i langrennet. Han startet ut på 28 sekunder etter Tobias Simon og ett sekund etter tyske Johannes Rydzek, men kom i mål til en 24.plass ett minutt og 15 sekunder bak vinneren Eric Frenzel.

Espen Andersen kunne si seg fornøyd etter sjetteplass i bakken, en plass han også fikk etter langrennet. Magnus Moan startet ut på langrennsdelen etter Klemetsen, men hodt stor fart i sporet og gikk inn til en 11. plass, 29,9 sekunder bak vinneren. Magnus Krog endte på tiendeplass.