Klart for folkefest og gratiskonsert

Vinneren av FL1000 ventes inn i kveld.

KJØRER GRATISKONSERT: Elle Márjá Eira holder utendørskonsert på torget i kveld.   Foto: Bernhard Hienerwadel

sport

Det er knyttet stor spenning til hvem som kommer først over målstreken i årets Finnmarksløp 1000 km og daglig leder i Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen, håper flest mulig finner veien til Alta sentrum i kveld for å heie inn vinneren.

– Vi håper hele Altas befolkning tar turen til gågata, og vi kan tilby mer en bare spennende hundekjøring. Margaret Berger kjent fra Idol blant annet, og finnmarks egen stjerne Elle Márjá Eira, kommer, sammen med andre artister for å holde gratiskonsert, sier Svanhild.

Målgang rundt 21?

Konserten vil tilpasses målgangen, og i skrivende stund anslås dette til å være rundt 21-21.30-tiden i kveld.

– Konserten vil dermed være i forkant, mellom 19 og 20.30 anslår vi, sier Pedersen.

Tidenes happening

Tradisjon tro er det Scene Finnmark som står for Finnmarksløpet livescene og artistene har allerede vært i Tana, Varangerbotn, Kirkenes, og sist i Karasjok i går kveld.

– Det rapporteres om fantastisk stemning på alle konsertene, og spesielt i Karasjok i går kveld var det god stemning.

Med den spennende avslutningen i løpet, og med så mange kjørere på kort tid, ligger det an til tidenes happening i kveld i Alta sentrum, sier Anders Abrahamsen, i Offroadfinnmark, som er samarbeidspartner til Finnmarksløpet.

Pølser og vafler

For mer nøyaktig tidspunkt for alt som skjer kan man følge med på løpets hjemmeside og facebookside.

– Vi vil ha folkefest i Alta i kveld med pølser, kaffe og vafler, og vi håper Alta stiller opp og tar imot de store heltene som kommer inn, sier Svanhild og Anders.