Jahnsen i ledelsen

Få minutter skiller de to beste.

I LEDELSEN: Petter Jahnsen var første kjører til Karasjok.  Foto: Steinar Vik, Finnmarksløpet

sport

Petter Jahnsen var første kjører som ankom sjekkpunktet i Karasjok. Dette skjedde klokken 05.02 fredag morgen. 24 minutter senere var Marit Beate Kasin på plass, så ingenting er avgjort. Begge har litt over fem timer hvile de må ta ut i Karasjok, og vil starte ut fra sjekkpunktet med få minutters mellomrom.

Petter Jahnsen forteller at det har vært flotte spor på løypa som går langs elva opp til Karasjok.

– Turen har vært helt fantastisk. I natt har det vært en deilig etappe hit til Karasjok. Hundene ser ut til å ha det bra, og jeg regner med å kjøre ut med alle 10 ut herfra, sier han til Finnmarksløpet nettsider.

Det er meldt snø på fjellet over til Alta. Det bekymrer Jahnsen minimalt.

– Vi har hatt det meste av vær de siste dagene, så jeg blir nok ikke overrasket over noe av det som måtte komme av vær nå.

Kjørerne på FL-1000 må ta ut 10 timer hvile fordelt på sjekkpunkt Levajok og Karasjok. Jahnsen har 5 timer og 21 minutter hvile igjen, og kan dermed kjøre ut fra Karasjok tidligst klokken 10.23, mens Kasin kan starte ut klokken 10.32. Så følger trolig Kristoffer Halvorsen (10.57), Lasse Austgarden (11.03) og altaværingen Kristian Walseth (11.06).

Fjorårets vinner Petter Karlsson bruke 10 timer og 49 minutter på siste strekning inn til mål i Alta.