God prolog av Krogh

Finn Hågen Krogh viste krefter i Quebec.

BEST I PROLOGEN Johannes Høsflot Klæbo vant sprintprologen i Canada foran Finn Hågen Krogh.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

Verdenscupen avsluttes med minitour i Canada i helga og touren startet med fristilssprint. Tverrelvdalens Finn Hågen Krogh gikk ut med et tidlig startnummer og brukte to minutter og 42 sekunder på den halvannen kilometer lange prologtraseen.

Kun årets langrennskomet Johannes Høstflot Klæbo var raskere og Krogh er dermed klar for kvartfinale senere i ettermiddag. Franske Lucas Chanavat, canadiske Alex Harvey, italienske Federico Pellegrino og Emil Iversen fulgte på de neste plassene.Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 14, Pål Golberg 19, Niklas Dyrhaug 20, Simen Hegstad Kruger 22.

Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Hans Christer Holund må se finalene fra tribunen etter 39.- , 46.- og 51.plass.

I morgen lørdag står 15-kilometer klassisk fellesstart på programmet før fristil jaktstart skal avgjøre minitouren søndag. Finn Hågen Krogh er en av favorittene til å dra det hele i land, men et godt resultat på dagens sprint vil absolutt gjøre jobben enklere.