– Andreplass to år på rad er bra

Marit Beate Kasin kunne ta imot hyttepremien etter andreplassen.

GODT FORNØYD Marit Beate Kasin måtte se Petter Jahnsen foran seg, men var strålende fornøyd med andreplass to år på rad.   Foto: Magne Ek

sport

– Jeg hadde seieren innen rekkevidde, men vi gikk litt tom mot slutten både jeg og hundene. Men andreplass to år på rad er bra. Så jeg velger å være godt fornøyd med en god andreplass. Og hytta skal huse alle de gode minnene jeg har delt med hundene ute på sporet, sa Kasin som kom i mål et kvarter etter vinneren Petter Jahnsen.

Hyttebyggesettet til en verdi på 550.000 kroner fikk hun for å ha vært beste kjører plasseringsmessig i 2016 og 2017.


Endelig, Jahnsen!

Han har flere ganger vært uheldig, men i år holdt det helt inn.

Hun la ikke skjul på at årets løp har vært ekstra tøft.

– Det har vært krevende helt siden jeg løftet ankeret i Alta og startet ut, det mest krevende løpet jeg har vært med på. Det sier jeg vel egentlig hver gang jeg kommer i mål i Alta, men jeg tror det stemmer i år. Jeg er uansett takknemlig for alle opplevelsen. Dette er det sterkeste hundespannet jeg har kjørt, sa Kasin som tok med seg lederhunden Gøy opp på podiet der hun ble intervjuet av Finnmarksløpets Trond Anton Andersen.

PENSJONERES Lederhunden Gøy har kjørt sitt siste Finnmarksløp og ble løftet på gullstol av sølvvinner Marit Beate Kasin.   Foto: Magne Ek

– Dette er Gøys siste løp, gi han en skikkelig applaus sa hun til de frammøtte og fikk øyeblikkelig respons.

Til A-sporten sa hun at hun kommer tilbake neste år, men da med flere nye hunder.

– Flere av de som fullførte i år skal byttes ut. Så jeg stiller med et nytt, men like sterkt spann neste år.