23. plass i junior-NM

Alta IFs Johannes Helsvig Nilsen var eneste lokale løper blant de 30 beste.

SOLID PRESTASJON: Johannes Helsvig Nilsen ble nummer 23 og 46 i junior-NM.  Foto: Svein Halvor Moe

sport

Norgesmesterskapet i langrenn for juniorer ble arrangert i Harstad sist helg, og med over 150 deltakere i hver av gutteklassene var det var meget tøff kamp om de gjeveste plasseringene.

Best på fredag

Den beste individuelle prestasjonen var det Johannes Helsvig Nilsen som sto for. Han gikk inn til en flott 23. plass på 10 kilometer fristil på fredag. Det var over 170 startende i gutter 17-årsklassen, der ytterligere fire altaværinger var med. Mathias Andersen Hansen og Torjus Johansen gikk også gode løp og endte på henholdsvis 35.- og 37. plass. Fredrik Nilsen ble nummer 73 og Jørgen Strøm nummer 81.

I klasse menn 19/20 år (20 km fristil) ble Tage Bjørkli nummer 61 og Thor Eirik Skaret Monsen nummer 78. Eirik Skoglund Dahler måtte bryte underveis.

I klasse menn 18 år (15 km fristil) ble Mathias Witte nummer 113. Sirin Elisabeth Strand gikk inn til en fin 35. plass i klasse kvinner 19/20 år (15 km fristil).

Svært tett

På lørdag var det Fredrik Nilsen som var beste lokale løper i G17-årsklassen. Her var det for øvrig veldig jevnt mellom altaværingene. Nilsen ble nummer 42, og deretter fulgte Johannes Helsvig Nilsen (46), Mathias Andersen Hansen (54), Torjus Johansen (56) og Jørgen Strøm (59). 175 løpere fullførte rennet. Alle gutteklassene gikk 10 kilometer klassisk, mens jentene gikk halve distansen.

I klasse menn 19/20 år ble Tage Bjørkli nummer 138, mens Eirik S. Dahler endte på 169. plass.

I klasse menn 18 år ble Mathias Witte nummer 146. Sirin Elisabeth Strand ble nummer 62 i K19/20-årsklassen.

31. plass på stafetten

Søndag var det NM-stafetter. I gutteklassen gikk Fredrik Nilsen, Henrik Arntzen Joks, Eirik Skoglund Dahler og Johannes Helsvig Nilsen Finnmark 1 inn til 31. plass. Finnmark 3 (Jørgen Strøm, Mathias Andersen Hansen, Torjus Johansen og Mathias Witte) ble nummer 59 og Finnmark 2 (Ole Marius Jørgensen, Håvard Magnus Nikolaisen, Thor Eirik Skaret Monsen og Sindre Rognmo Johansen) nummer 93. Totalt 115 guttelag var i aksjon. Finnmark stilte ikke med jentelag.