Norsk nedtur i Kollen

Motgangen fortsetter for Håvard Klemetsen.

Håvard Klemetsen.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

sport

De norske kombinertløperne fikk det ikke til å stemme i Holmenkollen lørdag. Magnus Moan ble beste norske på åttendeplass. Japanske Akito Watabe vant verdenscuprennet.

Japaneren spurtslo tyske Eric Frenzel. Björn Kircheisen, også han tysker, knep tredjeplassen. Moan på åttende var 26,3 sekunder bak vinneren.

Magnus Moan gikk ut i sporet ett minutt og sju sekunder bak ledende Franz-Josef Rehrl, men trønderen fikk raskt ryggen til verdenscupleder Johannes Rydzek. Rehrl falt etter hvert av, mens Watabe og Frenzel ledet an tetgruppen.

Til slutt var det de to sistnevnte som gjorde opp om seieren. En stokk stiv Frenzel maktet ikke å spurte ned Watabe. Rydzek ble nummer fire, noe som gjør spenningen stor i kampen mellom ham og Eric Frenzel. De to landsmennene kjemper om verdenscupen sammenlagt.

De norske hadde et ugunstig utgangspunkt etter hoppdelen lørdag. Thomas Kjelbotn på 11.-plass var beste norske, foran Espen Andersen (13.-plass) og Moan på 20. Da ble det for langt fram med tanke på en pallplass.

Øvrige norske sluttplasseringer lørdag: 13) Espen Andersen 0.47,7 min. bak, 14) Mikko Kokslien 1.02,7, 15) Jørgen Graabak 1.04,3, 21) Thomas Kjelbotn 1.11,2, 28) Håvard Klemetsen 2.04,3, 37) Simen Tiller 2.41,3, 40) Truls Sønstehagen Johansen 3.12,7, 48) Sindre Ure Søtvik 4.34,5.