Jevnt i juniorklassen

Ett minutt skilte de fem beste ut fra første sjekkpunkt.

SPENNENDE: Alt ligger til rette for en meget spennende avslutning i juniorklassen, der Hanna Lyrek (bildet) var først på sjekkpunktet i Sautso.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

De 13 deltakerne i juniorklassen er godt i gang med Finnmarksløpet, der de skal legge 200 kilometer bak seg før de krysser mållinja i Alta sentrum. Alta-jenta Hanna Lyrek var første kjører inn til sjekkpunktet i Sautso, men det var Guro Krempig som var raskest på løpets første etappe. Hun brukte tre timer og 41 minutter fra Alta sentrum til Sautso.

Her var det tre timers obligatorisk hvile, og Krempig var første kjører som forlot sjekkpunktet. Men bare minuttet etter tok Hanna Lyrek, Mina Skjøthaug Karlstrøm, Tuva Almaas og Hanna Aunmo Schjølberg opp jakten på juniorklassens lederspann. Så fulgte Ole Bekkos, Iver Kolstad, Mathias Bergmo, Nora Løkeng og Martin Tunheim med få sekunders mellomrom.

Neste sjekkpunkt er Suossjavri. Det er 57 kilometer fra Sautso til dette sjekkpunktet, så da har deltakerne gjort unna halve distansen i årets løp. Kjørerne er ventet inn i løpet av kvelden. Forventet målgang er mellom klokken 12.00 og 15.00 søndag.