Ny istid i Bossekop

Det gror svært godt i BULs skøytegruppe.

GOD DELTAKELSE: Rundt 40 barn stilte til start på lørdagens barnesprint. Det er et tall som gleder arrangøren.  Foto: Lars-Gaute Skorpen

sport

Det er lenge siden nordnorsk mesterskap på skøyter har blitt arrangert i Alta. Sist helg var BUL endelig tilbake som arrangør, og selv om klubben ikke kan skilte med så mange konkurranseløpere er stemningen veldig god. Etter mange magre år er nemlig antall barn og unge på vei opp, og flere fikk prøvd seg på isen i Bossekop lørdag og søndag.

– Rundt 40 unger deltok på DNBs barnesprint. Det er veldig bra. Det var mye som skjedde denne helga, så vi er kjempegodt fornøyd med oppmøtet. Blant ungene er det veldig mye positivitet, og det er morsomt å se, sier Jørn Tore Johansen i BULs skøytegruppe.

Han syntes det var artig å arrangere NNM igjen.

– Det var god stemning på isen og alle synes det var moro med god støtte fra publikum.

Gull til Bartholdsen

På barneidretten i BUL har Johansen ført statistikk så lenge han har vært med.

– I år har det vært rundt 110-120 stykker, noe som er kjempeflott. De aller yngste har veldig gode ferdigheter for alderen. Det viser at foreldre er her tidlig med ungene sine, allerede fra femårsalderen, forteller ildsjelen.

NNM-GULL: Tidligere toppløper Frode Bartholdsen var kjappeste utøver på 500-meteren.  Foto: Lars-Gaute Skorpen

Frode Bartholdsen er den beste skøyteløperen Alta har hatt de senere tiårene. Han viste gamle takter på isen, selv om han ifølge Johansen trener lite med skøyter. Men han holder seg i form med ski og sykling. Bartholdsen gikk 500-meteren på solide 40,9 sekunder, og vant NNM-gull foran Jan Petter Fredriksen fra Skjervøy skøyteklubb. BUL-veteranen Karl Atle Johnsen ble nummer tre.

– På treningssiden har vi en fin gjeng på rundt 16 stykker. De er fortsatt veldig unge, men om de fortsetter kan de bli like gode som Frode med tiden.

Bartholdsen ble nummer to på 1000m med tiden 1.26,5, drøyt tre sekunder bak vinneren.

Spennende 10.000-meter

BUL hadde ingen deltakere på den lengste distansen, men det ble likevel meget spennende. Det skilte bare ett tiendedels sekund mellom Dagfinn Thomassen og Gunnar Lødding. At de ikke gikk sammen gjør det enda mer spesielt. Stein Erik Lunde var nummer tre, bare halvannet sekund unna førsteplassen.

Eskil Guttormsen fra BULs skøyteklubb konkurrerte med skjervøyværingen Lukas Andersen på 100- og 500-meter. På sprinten var han ett sekund bak Andersen, mens det ble sølv på 500-meteren etter en god prestasjon av Guttormsen.

Den siste tidens mildvær skapte trøbbel for arrangørklubben, og det var lenge fryktet at de måtte avlyse NNM-arrangementet. Dugnadsgjengen har virkelig stått på og leverte praktfulle forhold på X5 stadion.

– De tilreisende var fornøyd med forholdene og satte pris på aktiviteten i BUL. De synes det var artig å komme tilbake til Alta, sier Johansen, som sender ut velfortjent skryt til de som jobbet dugnad.

– Vi er priviligerte med så mange flotte foreldre som stiller opp og står på, avslutter han.