Viste styrke i prologen

Bare Sergej Ustjugov var raskere enn Finn Hågen Krogh.

NUMMER TO: Finn Hågen Krogh gikk en meget bra sprintprolog i VM.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

sport

Ski-VM i Lahti startet med sprint i fristil for kvinner og menn på torsdag ettermiddag. Det er kun de 30 beste fra prologen som går videre, så det var høyt tempo på løperne fra første stavtak.

I kvinneklassen var det Maiken Caspersen Falla som var klart raskest i prologen, der samtlige fem norske jenter er klare for utslagsrundene.

I herreklassen var det russeren Sergej Ustjugov som imponerte aller mest på prologen. Han var 2,7 sekunder raskere enn nummer to, som var ingen ringere enn Finn Hågen Krogh fra Tverrelvdalen. Det betyr at dalingen er greit videre.

– Jeg prøvde å åpne fornuftig og deretter gi litt ekstra på mot slutten. Det var tungt føre, og jeg ble litt stiv mot slutten. Men jeg følte meg sikker på at det var en bra prolog fra min side, sa Finn Hågen Krogh til NRK.

Altaværingen føler ikke at han har noen spesiell fordel av det tunge føret.

– Jeg liker ikke at det er så løst i sporet, men det er det vel ingen som gjør. Da blir det vanskeligere. Man må jobbe ekstra hardt for å få kraft i skyvene, fortsatte Krogh.

GOD STØTTE: En høylytt og entusiastisk delegasjon fra Tverrelvdalen følger mesterskapet fra tribuneplass. Det er Finn Hågen Kroghs tante Paula (i front) som har fikset supporterutstyret.  Foto: Finn Hågen Krogh Fanclub

Regjerende mester Petter Northug kvalifiserte seg med nød og neppe til utslagsrundene. Etter målgang fikk trønderen noen spennende minutter mens han ramlet nedover resultatlista. Til slutt var Northug nummer 27 og sikret seg plass i kvartfinalene.

Sindre Bjørnestad Skar ble tredjemann i prologen og viste tegn til solid VM-form, mens VM-debutanten Johannes Høsflot Klæbo ble nummer seks.

Emil Iversen hadde 14. beste tid og er også klar for kvartfinalene.