Deler ut 4,8 millioner

Ildsjelene i Kautokeino IL får en liten del av kaka.

STØTTER IDRETTSLAGENE: Skiforbundet deler ut totalt 4,8 millioner kroner i prepareringsmidler.  Foto: Karl Eirik Steffensen (illustrasjonsfoto)

sport

Norges skiforbund har fordelt 4,8 millioner til klubber i ski-Norge til innkjøp av utstyr til å kjøre opp skiløyper. Midler fra utstyrsordningen bidrar til at flere klubber i hele ski-Norge har fått investert i ny prepareringsmaskin siste året, melder forbundet i en pressemelding.

To idrettslag i Finnmark får støtte. Kautokeino IL mottar 226.644 kroner, mens IL Nordlys får 19.665 kroner. Troms-klubbene Lavangen og Vesterfjell IL mottar til sammen 500.000 kroner.

– Det at klubbene våre hver kjører opp skiløyper for alle, er kanskje det beste tiltaket som norsk idrett gjør for den norske folkehelsen. Tre av fire av våre klubber preparerer egne anlegg på dugnad. Det er derfor denne ordningen er så viktig. Den gir et godt bidrag for klubbene våre til å investere i nødvendig utstyr som sikrer skiløyper både for våre medlemmer, men like viktig for alle de som bruker disse anleggene til mosjon og trening. Seks av ti sier at de går på ski hvert år. Det er langt flere enn de som er medlem i et skiklubb og som også nyter godt av det jobben som klubbene våre gjør, sier skipresident Erik Røste.