Hoppet av tremila

Finn Hågen Krogh valgte å bryte.

MÅTTE BRYTE Finn Hågen Krogh (i midten) valgte å bryte tremila i Falun.  Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix(arkiv)

sport

Tverrelvdalingen Finn Hågen Krogh, som i lørdag måtte ta til takke med semifinale på sprinten, sa før helga at han kun startet søndagens tremil i Falun for å få en ekstra gjennomkjøring. Men den klassiske distansen ble ikke noen positiv opplevelse og Krogh valgte å bryte halvveis.

Martin Johnsrud Sundby rykket i den nestsiste bakken, men fikk følge av Emil Iversen som var sterkest de siste hundre meterne og vant tremila 3,7 sekunder foran Johnsrud Sundby.

Svenske Calle Halfvarsson vant spurten om tredjeplassen foran Sjur Røthe som måtte ta til takke med fjerdeplass, 5,7 sekunder bak Iversen. Niklas Dyrhaug ble nummer fem og Hans Christer Holund nummer ni. 

Trenger NM-suksess

Petter Northug stilte også til start, men heller ikke han lyktes nevneverdig da han gikk inn til 31. plass, tre minutter og ti sekunder etter vinneren.

Dermed blir NM veldig viktig for trønderen. Skal han få en plass på 30-kilometeren med skibytte under VM må Northug, som er forhåndskvalifisert til VM-sprinten, vise seg fram på tremila i NM kommende helg.

Finn Hågen Krogh og Martin Johnsrud Sundby ligger godt an til å ta to av de fire norske plassene etter gode resultater hittil i sesongen. Også Didrik Tønseth har gode resultater. Får alle disse startpass i VM må Northug kjempe om den siste plassen med løpere som Emil Iversen, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund som alle lyktes bedre i Falun.