Krogh måtte bryte

Gikk på en smell og er ute av Tour de Ski.

FERDIG: Finn Hågen Krogh valgte å bryte tirsdagens løp, og er dermed ute av Tour de Ski.  Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

sport

Tirsdag var det klart for den tredje etappen i Tour de Ski. Med fellesstart på 20 kilometer skiathlon hang Finn Hågen Krogh greit med i starten, men mot slutten av klassiskdelen begynte tverrelvdalingen å slite med tempoet.

Han tapte mange plasseringer, men hadde fortsatt viss kontakt med de beste ved skibyttet. Det tok imidlertid ikke lang tid før han stoppet nesten helt opp, og så var det slutt for skistjerna fra Nordlysbyen.

– Det er veldig kjedelig å skulle stå av. Det er det absolutt siste man har lyst til å gjøre. Jeg kjente det allerede på søndag at kroppen ikke var helt som den skulle, og det var ikke bare sprinten som satte hardt i. Det har også vært litt allergi inne i bildet. Man er sjanseløs når det ikke funker hundre prosent, sa en skuffet Finn Hågen Krogh til NRK etter rennet.

Han frykter ikke at nedturen i touren vil ødelegge for det som skal skje senere i vinter, og da spesielt VM i Lahti i februar.

– Nå er det bare å dra hjem og følge resten av Tour de Ski på tv. Det er fortsatt lenge igjen til mesterskapet i Finland starter, så jeg er sikker på at jeg skal klare å bli helt bra igjen før den tid, avsluttet Krogh, som lå på tiendeplass i sammendraget før tirsdagens renn.

Russeren Sergej Justjugov økte ledelsen sammenlagt da han tok sin tredje strake etappeseier tirsdag. Akkurat det er det ingen som har klart før han. Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna fulgte på andre- og tredjeplass.