De har ikke så mange lag, men håndball er i høyeste grad en populær idrett i Kautokeino. I hvert fall for øyeblikket. De unge spillerne som møter på hver eneste trening og kamp viser et stort engasjement, er lærevillige og tar alle utfordringer på strak arm. Og det gode humøret er alltid på plass - både i Bakteharji og når jentene reiser fylket rundt for å spille kamper.

Stortrives

For Kautokeino ILs jenter 12-årslag har det blitt flere bussturer til Alta i vinter. De har spilt kamper både i Altahallen og BUL-hallen, og har fortsatt et oppgjør borte mot Tverrelvdalen igjen. I tillegg skal de til Honningsvåg og Hammerfest.

Sist helg var det imidlertid BUL som hadde tatt turen til Kautokeino. Som så mange ganger før denne sesongen var det jentene i grønt som var det beste laget. De vant 10-6 mot Bossekop 4 og 14-10 mot Bossekop 3.

STORTRIVES: Sara Elin Blind-Oskal (12) og Sandra Helen Mortensen (13) har det veldig gøy på håndballbanen. Foto: Johan Mathis Gaup

– Vi er kjempefornøyde med kampene og synes det er råartig å spille håndball, forteller Sara Elin Blind-Oskal og Sandra Helen Mortensen, som spiller på det meget spennende Kautokeino-laget.

Den dynamiske duoen er glade for at det har blitt et håndballmiljø igjen i bygda.

– Vi har det veldig moro, og det er selvfølgelig ekstra gøy når vi vinner. Men det er på ingen måte det viktigste for oss, understreker jentene.

Topper tabellen

Helgas to hjemmekamper var match nummer ti og elleve for Kautokeino i år. De har spilt over dobbelt så mange oppgjør i serien som enkelte av de andre lagene, og kan se tilbake på mange gode resultater. Laget topper tabellen med god margin etter syv seire av elleve mulige.

– Jeg synes alle på laget har hatt en kjempefin utvikling siden vi startet sesongen, og vi spiller morsom og underholdende håndball. Jeg føler selv at jeg er en ganske god håndballspiller. Det ble i hvert fall mange mål på meg under kampene, og det gir selvtillit og inspirasjon til å bli enda bedre, smiler 13-åringen Sandra Helen Mortensen.

Trener Terje Horten er strålende fornøyd med det jentene har vist så langt denne sesongen, og gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer i 2017.

IMPONERT: Trener Terje Horten synes det er moro å se Kautokeino-jentene kose seg med håndballen. Foto: Johan Mathis Gaup

– Det har gått bra og jeg er veldig fornøyd. Vi har spilt fire kamper mot BUL og vunnet alle. Det er fint å ta med seg inn mot jule- og nyttårsfeiringen. De har all grunn til å være stolte over egne prestasjoner, sier Horten.

Tror på jentene

Han er sikker på at det kan bli virkelig gode håndballspillere av disse jentene dersom de holder trøkket oppe på treningene.

– Det er jo noen år siden vi hadde et håndballmiljø i Kautokeino, og de som har startet å spille nå er ikke så aller verst i forhold til nivået i resten av fylket. Fortsetter de på samme måte kan de bli virkelig gode på sikt. Interessen er stor i bygda, så Kautokeino vil bli en klubb å regne med fremover, smiler Horten.

GOD KAMP: Oda A. Karlstrøm sto to meget gode kamper i mål for BUL, men kunne ikke hindre at de lynraske spillerne fra Kautokeino scoret mange mål. Foto: Johan Mathis Gaup

Kautokeino-jentene har fortsatt syv seriekamper igjen. De reiser til Alta for å møte Tverrelvdalen 21. januar neste år. Deretter venter tre hjemmekamper mot Alta IF før det blir bortekamper mot Honningsvåg og Stein (Hammerfest).