Søndag var det sprintrenn i verdenscupen i Davos, og Finn Hågen Krogh var tydelig revansjesugen etter å ha blitt diskvalifisert i sprinten på Lillehammer for to uker siden.

Altaværingen gikk en meget bra prolog, der kun franske Lucas Chanavat var raskere i den 1,6 kilometer lange sprintløypa. Med nummer to på brystet leverte Krogh en fantastisk kvartfinale, der han satte samtlige konkurrenter på plass. I semifinalen ble han nummer to, men hadde god kontroll på finaleplassen

I finalen var det tre nordmenn, og alle hang litt etter i starten. Men da russiske Sergej Justjugov rykket på den siste lange sletta var Krogh med på notene, og de to fikk en stor luke til resten i den siste bakken. Det ble et spurtoppgjør mellom de to sprintgigantene fra Russland og Norge, og det var Justjugov som trakk det lengste strået. Krogh ble nummer to, mens Sindre Bjørnestad Skar tok den siste pallplassen.

– Det er artig. Det er alltid så gode forhold her, så jeg liker meg i Davos. Når jeg i tillegg har en bra dag, så blir det fort gode resultater, sa Krogh til TV 2.

– Det var litt vind, og jeg hadde lyst til å gå billigst mulig. Så jeg var ikke så interessert i å ligge fremst på den første runden. Men med så mange sterke løpere må man bruke mye krefter for komme seg til finalen. Sjarmen med sprint er nettopp det taktiske spillet, og det fungerte bra. Jeg er godt fornøyd med andreplass. Justjugov var sterkere enn meg i dag, men jeg håper å kunne ta han når det virkelig gjelder, fortsatte han.